Twee Tbs’ers ontsnapt – Dringende bekendmaking van Politie Nederland – foto’s

politie Nederland ontsnapte TBSer

Waar zijn Luciano Dijkman en Sherwin Windster? Update LUCIANO is al BINNEN!!

Hierbij een dringende oproep van politie Nederland. De twee zijn gisteren ontsnapt uit een TBS kliniek. Lees het bericht en bekijk de foto’s voor extra informatie. De politie deelt signalement, foto’s en naamgegevens dus dit betreft een urgente zaak. Belangrijk: Als u hen gezien heeft of weet waar ze verblijven, benader hen niet zelf!! Geef het bericht door aan iedereen zodat ze zich snel kunnen aanmelden.

Politie dringend op zoek naar: Luciano Dijkman en Sherwin Benshomin Windster. Politie dringend op zoek naar twee ontsnapte TBS’ers; identiteit vrijgegeven

Omschrijving
De Hoofdofficier van Justitie van het Landelijk Parket vraagt uw aandacht voor het volgende:

De politie is dringend op zoek naar de 24-jarige Luciano Dijkman en de 27-jarige Sherwin Benshomin Windster. Zij ontsnapten dinsdagavond rond 20.30 uur uit de Pompekliniek in Nijmegen. Onbekenden hebben met apparatuur een gat gemaakt in de omheining van de forensisch-psychiatrische kliniek. Daarna zijn ze gevlucht in een witte Volkswagen Golf, vijfdeurs, met zonnedak. Meteen werd onder andere de politiehelikopter ingezet om de mannen op te sporen, maar tot nu toe is hun verblijfplaats onbekend. Een gespecialiseerd opsporingsteam van de politie, FastNL, is druk bezig met het onderzoek.

Luciano Dijkman is in 2021 onherroepelijk veroordeeld tot 5 jaar gevangenisstraf en TBS dwang voor een gewapende overval. Sherwin Benshomin Windster is in 2019 veroordeeld tot 5 jaar en 6 maanden gevangenisstraf en TBS voor een dubbele afpersing en een gewapende overval waarbij een van de slachtoffers is overleden.

Signalementen
Beide mannen hebben een normaal postuur. Windster is 1.74 meter, heeft 2 gouden tanden en een tatoeage op zijn borst. Hij droeg tijdens de ontsnapping een bruin trainingspak. Dijkman is 1.83 meter lang en droeg dinsdagavond een donkerblauw trainingspak.

Vragen
Als u hen gezien heeft of weet waar ze verblijven, benader hen niet zelf, maar bel direct de gratis opsporingstiplijn 0800-6070.

Heeft u een tip over deze zaak? Laat het ons weten via het tipformulier. Gebruik het tipformulier van politie Nederland. Klik hier

Let op: De woordvoering in deze zaak wordt gedaan door Elsbeth Kleibeuker, woordvoerder Landelijk Parket 06-50653958

Bekijk de gedeelde foto’s van de politie:

politie Nederland ontsnapte TBSer
politie Nederland ontsnapte TBSer