Oudste mens van Nederland overleden – video’s oudste ter wereld

oudste vrouw mens Nederland Suriname ter wereld

110 jaar mocht ze worden. De Nederlandse mevrouw Ebeltje Boekema-Hut. Ze is vorige week overleden. Ze was de oudste inwoner van Nederland. We wensen de nabestaanden veel power want we weten: Hoe oud iemand ook is, missen wil je haar niet.

Bekijk het bericht voor meer informatie en video’s omtrent de oudste mensen in de wereld. De oudste vrouw van Suriname was mevrouw Esseline Gummels. Ze overleed in april van dit jaar en was 109 jaar oud. Wie is nu de oudste man/vrouw in Suriname. Weten jullie het? Let us know.

De oudste inwoner van Nederland, Ebeltje Boekema-Hut, is vorige week op 110-jarige leeftijd overleden. Ze werd op 31 augustus 1911 geboren in Zevenhuizen. In 1935 trouwde ze met Lammert Boekema en ze kregen vier kinderen. Oud worden is ‘erfelijk’. Haar moeder werd 97 en haar oma werd 101 jaar oud.

Ebeltje was oud, maar het record is Nederland staat op naam van Hendrikje van Andel-Schipper uit Hoogeveen. Die overleed in 2005 in de hoge leeftijd van 115 jaar werd. Wie nu de oudste inwoner van Nederland is moet nog uitgezocht worden.

Ook in Suriname hebben we ‘hele oude mensen’. Voor zover wij weten was de Surinaamse Esseline Gummels de oudste vrouw van Suriname. Ze overleed dit jaar op 109 jarige leeftijd. Coenraad van der Kuyp was ook ooit de oudste Surinamer. Die werd 105 jaar. We zouden wel willen weten wie nu de oudste is in Suriname. Weet jij het?

De Jamaicaanse Violet Mosse-Brown stierf in 2017 op haar 117ste jaar als oudste vrouw ter wereld. Ook de 117-jarige Emma Morano was ooit de oudste ter wereld. Op dit moment is Lucile Randon uit Frankrijk de oudste ter wereld. Ze werd geboren op 11 februari 1904 en is dus 118 jaar.

De alleroudste mens ter wereld is op 119-jarige leeftijd overleden. Dat was de Japanse Kane Tanaka. Ze is  officieel de oudste mens ooit volgens Guinness World Records.

Bekijk de video’s en de gerelateerde berichten voor meer informatie en geef het door aan belangstellenden.

Bekijk hier een video van de 110de verjaardag van mevrouw Ebeltje Boekema-Hut:

Lucile Randon is een Franse supereeuwelinge en sinds het overlijden van Kane Tanaka op 19 april 2022 de oudste erkende levende mens ter wereld. Wikipedia. Geboren: 11 februari 1904 (118 jaar), Alès, Frankrijk

Lees ook: