Ontzielde lichaam 9-jarige Jayden uit Suriname in het water aangetroffen

jongen rivier Suriname water Nederland zwemmen

Afgelopen zondag was het helaas weer raak. De 9-jarige Jayden verdween in het diepe en hij kwam pas gisteren weer boven water. Helaas niet zoals de familie hem terug hoopte te zien. Helpen jullie mee met de condoleances?

We wensen zijn neefjes, nichtjes, familieleden en vriendjes veel power met dit enorme verlies. Bekijk het bericht voor meer informatie. Geef het door aan anderen en laat het een reminder zijn: Lieve mensen, voorzichtig in het Surinaamse water. De stroming kan een ieder verrassen. 

Het was zondag 12 juni. De 9-jarige Jayden van het dorp Nieuw-Aurora te Boven-Suriname ging zwemmen met een groepje kinderen van het dorp. De ouderen waren naar de kerk. De kinderen wisten dat het eigenlijk niet mocht. Maar gingen toch lekker het water in. Ze zwommen in de rivier toen het noodlot toesloeg. 1 van de kinderen raakte eerst in de problemen.

De overige kinderen gilden het uit en het jongetje in problemen kon door omstanders gered worden. Hij moest gereanimeerd worden en werd snel naar de polikliniek gebracht. Gelukkig. De kinderen renden terug naar huis omdat ze wisten dat de volwassenen boos zouden worden wanneer ze zouden horen van hun ‘zwem uitstapje’. Dat mocht namelijk niet zonder begeleiding.

Toen merkten ze op dat Jayden er niet bij was. Hij was nog in het water achtergebleven. De buurt ging terug om Jayden te zoeken. Tevergeefs. Hij was vermoedelijk door het water met de sterke stroming meegesleurd. Ze bleven zoeken en zoeken. In het water maar ook buiten het water. Helaas zonder resultaat.

De politie en de media zijn ook ingeschakelde om de omliggende dorpen te alarmeren omtrent de vermissing van Jayden. Mensen op de rivier, vissers en andere mensen zijn gevraagd om alert te blijven, dagen zijn voorbij gegaan.

Na 4 dagen is zijn ontzielde lichaam aangetroffen. Bewoners van het dorp Abenaston hebben zijn lichaampje voorbij zien drijven en opgevist. Ze hebben meteen contact gemaakt met de familie. Die hebben hem meegenomen naar hun dorp Nieuw-Aurora. De politie is inmiddels op de hoogte. We wachten het officiële politiebericht af.

We wensen de familie heel veel kracht toe met dit zware verlies.

jongen rivier Suriname water Nederland zwemmen

Lees ook: