Muzikant en journalist Ronald Duysker is niet meer – Video uitvaart in Suriname

ronald Duysker 1 voor 12 Suriname Nederland

Wist je dat hij ooit presentator was bij Stichting 1 voor 12? Bekijk een video van hem aan het werk.

Hij overleefde een tragisch ongeval aan de Anton Dragtenweg in Paramaribo niet. Ronald Duysker mocht 62 jaar worden. Zojuist is hij naar zijn laatste rustplaats gebracht. Bekijk een reportage van 1 voor 12 Suriname: Het muzikale afscheid van Ron Duysker. Bekijk de video’s foto’s en lees de uitgebreid condoleance. Geef het door aan belangstellenden en familie in Nederland en Suriname. Wij van FamilieNieuws wensen de familie en vrienden veel power met het verlies. Helpen jullie mee met de condoleances?

Lees hier een condoleance van ~ Robert Hewitt ~:

Wie was Ron Duysker?
Ronald Duysker zoals ik hem kende in mijn tienerjaren, woonde in een villa schuin tegenover de zondagsemarkt van Kwatta derde rijweg en kwam uit een welgesteld gezin. Alhoewel hij een jongen van de buurt was hoorde hij niet tot onze vriendengroep. Hij was veel jonger, kreeg een andere opvoeding en wij waren best wel ondeugend in die tijd. Ik zag hem meestal ’s middags als hij op weg was naar de volksmuziek school.

Ron moet één van de medeoprichters zijn geweest van de muziekgroep “symphony” een zeer populaire groep toen, die furore maakte met “the fifth of Beethoven”. Terug in Suriname na enige tijd weg te zijn geweest had ik Ron een tijdje niet gezien. Toen ik hem plotseling een keer op straat ontmoette en hem hierover vroeg vertelde hij dat hij in de Verenigde Staten was en op de vliegschool in Georgia had gestudeerd. Een bekende piloot in Suriname vertelde me later dat Ron landbouw vlieger was, zijn eigen vliegbedrijf en vliegtuig had. Een vriend van me vertelde dat Ron de eerste piloot was die een noodlanding heeft gemaakt in een rijstveld vanwege problemen met het toestel.

ronald Duysker 1 voor 12 Suriname Nederland
ronald Duysker 1 voor 12 Suriname Nederland
ronald Duysker 1 voor 12 Suriname Nederland
ronald Duysker 1 voor 12 Suriname Nederland
ronald Duysker 1 voor 12 Suriname Nederland
ronald Duysker 1 voor 12 Suriname Nederland
ronald Duysker 1 voor 12 Suriname Nederland

Ron Duysker aan het werk als journalist 1VOOR12 VERKEERSONGEVAL 2015:

1 voor12 Suriname: De uitvaart

Bekijk hier de video met de livestream: