Onze pa Delano Veira is overleden in Nederland – foto’s en video’s

delano veira Nederland Suriname

Hij was oud-voorzitter van de Vereniging Ons Suriname. “De mooie momenten zullen we koesteren. Waka bun, papa”. Helpen jullie mee met de condoleances?

De kinderen hebben, mede namens moeder Edna Paal, het overlijden van hun vader Delano Veira bekend gemaakt. De uitvaart zal plaatsvinden in Nederland. Bekijk het bericht voor meer informatie, foto’s en video’s van hem. Geef het door aan belangstellenden en familie in Nederland en Suriname. Wij van FamilieNieuws wensen zijn moeder, de kinderen en alle overige nabestaanden veel power met dit verlies.

Zo kan hij ieder die door hem tot God komt volkomen redden, omdat hij voor altijd leeft en zo voor hen kan pleiten. Een hogepriester als hij hadden we ook nodig, iemand die heilig, schuldeloos en zuiver is, van de zondaars afgescheiden en ver boven de hemel verheven.
— Hebreeen 7:25-26

Intens verdrietig maken wij bekend dat onze zoon, broer en vader op 17 mei 2022 is gaan rusten. De vele mooie onuitwisbare herinneringen en de momenten van warmte zullen we voor altijd koesteren.

Delano Alfred Veira

Geboren te Paramaribo op 18 januari 1955
Overleden te Zaandam op 17 mei 2022

Uitvaart

De Singi Neti zal worden gehouden op maandag 23 mei 2022 van 20:00 uur tot en met 22:00 uur in de Vereniging Ons Suriname. Adres Vereniging Ons Suriname: Zeeburgerdijk 19-21 1093 SK Amsterdam

De uitvaartceremonie met de gelegenheid tot het nemen van afscheid, zal worden gehouden op dinsdag 24 mei 2022 van 11:00 uur tot en met 13:00 uur in de Vereniging Ons Suriname. Aansluitend zullen we vertrekken naar zijn laatste rustplaats, Herdenkingspark Westgaarde. Alhier zal geen ruimte meer zijn voor het nemen van afscheid. Adres Herdenkingspark Westgaarde: Ookmeerweg 275, 1067 SP Amsterdam
Op verzoek van Delano, komt u in het wit gekleed.

Namens

Moeder: Edme Paal
Kinderen: Rodillio Veira, Vivaldi Veira, Sherylene Veira
Broers en zussen Veira

Papa, waka bun.

Bekijk onderstaande gedeelde foto’s en video’s en geef het door aan belangstellenden in Nederland en Suriname:

delano veira Nederland Suriname 1
delano veira Nederland Suriname
delano veira Nederland Suriname
delano veira Nederland Suriname

Video: Wijzend op de oudste foto in de expositie vertelt oud-voorzitter Delano Veira over de Bond voor Surinamers, die pas later de huidige naam Vereniging Ons Suriname (VOS) kreeg. Viering 100 jaar bestaan ‘Ons Suriname’.


Video: “Anton de Kom was het lichtend voorbeeld voor Surinamers die hier studeerden in de jaren ’50 /’60 omdat hij als eerste het Nederlands kolonialisme in Suriname op zo een vlammende manier aan het licht heeft gesteld.” – Delano Veira (voormalig voorzitter Vereniging Ons Suriname):