Help – De gezondheid van de Nederlandse Kiran gaat hard achteruit – jouw hulp is nodig

Hierbij een spoedbericht vanuit Nederland. Je helpt al door het bericht door te geven aan een ieder!

Het gaat om de 32-jarige Kiran Debipersad. Het gaat helemaal niet goed met zijn gezondheid. De jonge vader van 3 prachtige kleine kinderen vreest dat hij zijn kids niet zal zien opgroeien. Hij heeft een nier nodig. Zeer dringend! Bekijk het bericht en lees zijn verhaal. Zorg dat iedereen het leest, wie weet kan hij toch hulp krijgen. Samen staan we sterk

Lees hier het verhaal van Kiran:

Lieve mensen, Dit is geen fijne boodschap, het gaat niet goed met mijn gezondheid. Ik had van mijn dokter te horen gekregen dat mijn nierfunctie is gedaald naar ongeveer 8%. Ik ga ontzettend hard achteruit. ….. nu zelfs 2% in de laatste 2 weken, dus haast is geboden. Daarom ben ik nu met spoed opzoek naar een nier donor. Voorkeur bloedgroep A. Maar andere bloedgroepen zijn ook goed. Er zijn mogelijkheden.

Wie ben ik?

Mijn naam is Kiran, 32 jaar jong en vader van 3 prachtige kinderen (7 jaar ,4 jaar en 3 jaar). Met de moeder heb ik goed contact en de kinderen zijn regelmatig bij mij. Ik woon in Den Haag, Nederland. In de toekomst ben ik mogelijk aan bed gekluisterd, maar ik ben nog zo jong en wil zo graag genieten van mijn kinderen.

Sinds een jaar heb ik de problemen met mijn nieren. Maar het gaat hard achteruit. Ik heb dus zsm een niertransplantatie nodig hebben, of anders moet ik gaan dialyseren. De artsen hebben aangeven dat mijn levensverwachting echter heel beperkt is met dialyse. 

Voorwaarden

Wat betekent donatie voor jou:
Een mens kan met één nier gezond verder leven. Of je mij een nier kan doneren, hangt van veel factoren af.
Dit zijn de belangrijkste:
– Je moet 18 jaar of ouder zijn
– Je staat je nier vrijwillig af
– Je moet gezond zijn
– Liefst bloedgroep A hebben, maar andere bloedgroepen zijn ook mogelijk. Er kan over de bloedgroep heen getransplanteerd worden of er kan binnen Nederland gezocht worden naar een geschikte donor voor een kruismatch; (dat betekent dat je jouw nier dan aan iemand anders geeft en die persoon heeft iemand die een nier aan mij kan geven). Verder spelen er nog vele andere factoren mee. Daar zal in het ziekenhuis naar worden gekeken tijdens een geschiktheidsonderzoek.

Extra informatie

Over deze ziekte en over het donorschap valt nog veel meer te zeggen, maar gelukkig zijn daar uitstekende websites voor. Mocht je geïnteresseerd zijn in nier donatie, dan kan je hier kijken. Klik hier: https://www.lumc.nl/…/transplan…/patienten/nier-doneren/

Ervaringen van andere nier donoren en contact leggen met deze mensen, kan je via de website. Klik hier www.nieren.nl.

Je kan bijvoorbeeld vragen stellen en ervaringen delen in de gespreksgroep “Nierdonatie bij leven” . Klik hier https://www.nieren.nl/groepen/nierdonatie-bij-leven-1

Verzekering

Mijn verzekering zal al de kosten voor de vooronderzoeken, de transplantatie en de eventuele neven kosten, zoals gederfde inkomsten en kinderopvang vergoeden tot 3 maanden na de operatie. Daarna zal je eigen verzekering het overnemen. In Nederland mag er geen vergoeding of beloning gegeven worden aan de donor.

Contact

Mocht je overwegen een nier af te staan aan mij, maak je dan kenbaar via een persoonlijk bericht via e-mail naar [email protected]
Je wordt niet alleen een held maar je redt ook een leven, mijn leven. En dat van mijn familie en kinderen.
Ik wil iedereen ook vragen dit bericht zo veel mogelijk te delen, om mijn kansen op een geschikte donor zo groot mogelijk te maken.

Alvast dank voor het delen van dit bericht.

Wil jij mij helpen? Laat het mij dan zo snel mogelijk weten door een e-mail te sturen naar [email protected] of [email protected] Ik verzoek een ieder om mijn oproep zo veel mogelijk te delen. 

Een nier doneren kan ook bij leven. Je kunt uitstekend leven met één nier. Voor transplantatie geeft dat een extreem hogere kans op een goed verloop van de acceptatie van de donornier als de nier komt van een levend persoon. Voor meer informatie over doneren bij leven:

www.nieren.nl
www.nierstichting.nl
www.transplantatiestichting
Het verhaal staat ook op de website Reena.nl

Namens Kiran Debipersad,
Spread the love

kiran Nederland Donaties nier transplantatie 1

Lees ook: