Video – Jonge Surinaamse Pastoor om het leven gebracht aan de Franse kant – video – foto’s

Pastoor Alfred Kalloe Suriname Frans Guyana 1

“Mie masra bin de wan boeng mang nanga wan krieng ati” Dat zegt Joan, de vrouw van pastoor Alfred Kalloe die vorige week is overleden in Frans-Guyana.

Ook de kerk “Gado Lobi” waar hij werkte is in brand gestoken. Er is niet meer van over. Waarom? “Wie was zo boos op de Pastoor om op deze wrede manier een eind te maken aan zijn jonge leven? Een paar boze tongen beweren dat het iets te maken heeft met de onderwereld maar zijn vrouw benadrukt dat haar man zich alleen bezighield met goede dingen. 

Luister naar een video met een gesprek met zijn vrouw. Velen zijn kapot van de dood van de pastoor. Het is onbegrijpelijk. Bekijk het bericht en de gedeelde foto’s, video’s en condoleances. Geef het door aan belangstellenden in Nederland en Suriname. Wij van FamilieNieuws wensen zijn familie en vrienden aan de Franse kant en in Suriname veel sterkte met het plotselinge verlies.

Hij heeft net zijn 44ste verjaardag achter de rug. Pastoor Alfred Kalloe, de Surinaamse predikant werd afgelopen dinsdag 3 mei 2022 doodgeschoten in Saint-Laurent-du-Maroni in Frans-Guyana. 

De pastoor werd volgens ooggetuigen net na 10 uur in de avond beschoten. Men hoorde schoten zag 2 of zelfs drie schutters. De Pastoor stierf even later. Zijn zonen die in de buurt waren en de pastoor te hulp schoten raakten ook gewond. Gelukkig verkeren ze buiten levensgevaar. Ook een paar andere mensen zijn gewond geraakt en naar het ziekenhuis vervoerd.

Pastoor Alfred Kalloe Suriname Frans Guyana 1
De afgebrande kerk

De kerk waar Kalloe zijn diensten hield is een paar uur later in brand is gestoken. De kerk ‘Gado Lobi’ is tot aan de grond afgebrand. Ook wat auto’s die op het terrein stonden zijn verbrand. Het is nog onduidelijk of de auto’s ook in brand zijn gestoken. 

Video

Luister naar onderstaande gesprekken vanuit het huis van de Pastoor. Joan, de vrouw van pastoor Alfred Kalloe, en 1 van zijn neefjes vertellen hun kant van het verhaal. Het interview is in het Frans, maar de weduwe praat in het Sranan tongo.

Oude video:
Evangelisatie werk in Frans Guyana samen met Pastor Kalloe Alfred. We hebben zielen gewonnen voor koning Jezus. God is Goed.

Bekijk onderstaande condoleances en foto’s en geef het door aan belangstellenden in Nederland en Suriname:

Pastoor Alfred Kalloe Suriname Frans Guyana 1
Pastoor Alfred Kalloe Suriname Frans Guyana 1
Pastoor Alfred Kalloe Suriname Frans Guyana 1
Pastoor Alfred Kalloe Suriname Frans Guyana 1
Pastoor Alfred Kalloe Suriname Frans Guyana 1
Pastoor Alfred Kalloe Suriname Frans Guyana 1
Pastoor Alfred Kalloe Suriname Frans Guyana 1
Pastoor Alfred Kalloe Suriname Frans Guyana 1
Pastoor Alfred Kalloe Suriname Frans Guyana 1
Pastoor Alfred Kalloe Suriname Frans Guyana 1
Pastoor Alfred Kalloe Suriname Frans Guyana 1