Over de zaak van Daphne Hoft, de jonge moeder en douanier uit Paramaribo – foto’s

Velen van ons kunnen het zich nog heel goed herinneren. Zoveel pijn en verdriet. De dood van de 33-jarige Douanier Daphne Hoft heeft Suriname geraakt. 

Morgen, na bijna 2 jaar, zal haar ex Afton, die moordverdachte is in de zaak, de strafeis horen. Lees wat Hij zelf heeft verklaard omtrent de zaak. Het lijkt erop dat hij gek werd van jaloezie. Hij heeft verschillende spraakberichten gestuurd. Ook 1 waarin hij spijt zou betuigen. Bekijk het bericht en de eerdere gedeelde berichten, foto’s en video’s omtrent de zaak. Geef het  door aan belangstellenden. Wat zal hij morgen horen? Wat denken/hopen jullie?

20 juni 2020 werd de 33-jarige Douanier Daphne Hoft uit Paramaribo doodgeschoten. Haar ex, de 35-jarige Afton is een dag later hiervoor aangehouden.

Eerder verklaarde hij dat ze zelf een eind had gemaakt aan haar leven. Maar het is hoogstwaarschijnlijk dat Afton de 33-jarige Daphne zelf doodschoot. Uit het politieonderzoek is destijds naar voren gekomen dat de twee in concubinaat leefden en dat Hoft op een gegeven moment de intieme relatie met Afton stop zette maar omdat hij nergens had om te gaan verbleef hij nog in huis bij haar. Hij verklaart overigens dat ze nog altijd een stel waren. Hij beschouwde Daphne nog altijd als zijn vrouw was.

De verdachte Afton moet Daphne Hoft vermoedelijk uit jaloezie om het leven hebben gebracht. Dat zou ook blijken uit de vrijgekomen spraakberichten:

“Afton zou meerdere familieleden berichten hebben gestuurd. Berichten waarin hij aan zou geven dat Daphne een buitenman had en dat ze zijn naam noemt tijdens de daad. Ook zou hij een familielid een bericht hebben gestuurd met de mededeling dat hij spijt had en dat alles binnen een seconde gebeurde.”

De langlopende zaak gaat morgen weer voor. Op maandag 9 mei, na bijkans 2 jaar, zal Afton die verdacht wordt van de moord op de jonge Douanier, horen wat de strafeis is. Een belangrijke en emotionele dag voor de familie Hoft. We wensen hen veel sterkte.

Bekijk de eerdere gedichten omtrent de zaak inclusief de vele foto’s en video’s. Geef het door aan belangstellenden: