25-jarige buitenlander verdronken in rivier nabij White Beach – politie Suriname – video

politie Suriname 1 white beacht vakantie

Lieve mensen, draag ten alle tijden een zwemvest op het water. Ook als je goed kunt zwemmen!

Een triest bericht van overlijden. Een 25-jarige jongen die in Suriname vertoefde is verdronken in de buurt van White Beach. Zijn lichaam is vanmorgen aangespoeld. Bekijk het officiële politiebericht voor meer informatie en geef het door aan belangstellenden. Wij van FamilieNieuws wensen de nabestaanden en vrienden veel sterkte met dit zware en veel te vroege verlies. Helpen jullie mee met de condoleances?

politie Suriname 1 white beacht vakantie

Politie Suriname schreef: Lijk manspersoon die in de Suriname rivier verdronk, aangespoeld. Het ontzielde lichaam van de 25-jarige Calenthy Cicil is op woensdag 4 mei door de begrafenis ondernemer Hamdard langs de over van de Suriname rivier ter hoogte van Acaribo opgevist. Calenthy verdronk in de middag van zondag 2 mei in de Suriname rivier ter hoogte van White Beach.

De politie van het bureau Paranam deed na de melding van het verdrinkingsgeval de plek aan voor onderzoek. Daar aangekomen bleek het te gaan om de vreemdeling Calenthy die zich zonder zwemvest met een waterscooter op de Suriname verplaatste. Op een bepaald moment passeerde een jacht met andere opvarenden de waterscooter. Vanwege de golven die ontstonden door de varende jacht, is de waterscooter omgekanteld. Calenthy viel in het water en verdween toen in de diepte.

Een zoektocht naar het slachtoffer leverde niet het gewenste resultaat op. De waterscooter werd diezelfde dag gevonden en aan wal gesleept. Het lijk van de man spoelde in de morgen van 4 mei langs de oever van de Suriname rivier aan.

In opdracht van het Openbaar Ministerie is het ontzielde lichaam van Calenthy door de politie afgestaan aan de nabestaanden.

Bekijk ook een video:


Man in de diepte van de Surinamerivier verdwenen na stunt met waterscooter. Beelden waar bestuurder waterscooter voor de eerste keer zijn stunt uithaalt. Bij de tweede keer ging het mis.