Romana moet terug naar Suriname van IND Nederland – Geen ‘relatie’ geen verblijfsvergunning?

verblijfsvergunning IND Nederland uitzetting Suriname

Heel jammer voor de Surinaamse Romana. Twee jaar geleden kwam ze naar Nederland voor de liefde. Maar de relatie is over.

De jonge vrouw heeft inmiddels een nieuw leuk leven opgebouwd, een leuke baan en heeft daarom een werkvergunning aangevraagd. Maar IND Nederland heeft het afgewezen. Ze kreeg een maand om haar spullen te pakken en te vertrekken naar Suriname. “Een jonge vrouw die netjes de taal spreekt en werkt moet weg. Maar aan de andere kant laten ze mensen binnen die niet eens de taal spreken en ons land juist geld kosten.” Dat is een reactie op dit bericht. Bekijk ook de andere reacties,. Wat vinden jullie hier nu van?

“Ik wil hier helemaal niet weg”, zegt Romana en haar collega’s willen haar ook niet kwijt. Maar het besluit van de staat, staat vast. Ze moet weg! Ze heeft bezwaar aangetekend en dat geeft haar nog wat tijd. Ze geeft niet op! Bekijk het bericht voor meer informatie en de video link. Laat het meteen een waarschuwing zijn voor anderen. Geef het aan ze door. 

Lees hier het verhaal over Romana Refos: Twee jaar geleden kwam ze voor de liefde vanuit Suriname naar Nederland. Omdat haar relatie uitging, moest ze een andere vergunning aanvragen: Een werkvergunning. Maar die aanvraag is afgewezen. Ze moet Nederland uit want ze heeft nu geen verblijfsvergunning.  Dat hoorde ze begin van de maand. IND Nederland heeft haar toen een maandje de tijd gegeven om te vertrekken naar Suriname. Heel erg voor de Surinaamse

Romana die inmiddels een leuke baan heeft. Staat er gelukkig niet alleen voor.  Haar lieve collega’s vinden dit heel erg en steunen haar enorm. Ze begrijpen er niets van en zullen er alles aan doen om haar in Nederland te houden. 

Romana werkt op kinderdagverblijf ‘De Liefste’. Veel sectoren in Nederland hebben te kampen met een personeelstekort. Ook de kinderdagverblijven. En toch moet ze weg? Volgende de UWV zouden er genoeg pedagogische medewerkers in hun bestand zitten, waardoor Romana overbodig zou zijn. Integendeel zeggen ze op haar werk: Als Romana weg moet dan moeten ze de ‘babygroep’ waar ze als pedagogisch medewerker staat sluiten vanwege het personeelstekort. ‘De Liefste’ zoekt al jaren personeel, niemand reageert op de openstaande vacatures, dus wat het UWV zegt klopt volgens hen helemaal niet. 

Romana laat het hier niet bij zitten en heeft inmiddels een advocaat die haar bijstaat. Er is bezwaar gemaakt tegen het besluit van IND Nederland. De Surinaamse kan daardoor iets langer blijven…maar hoelang?

“Ze heeft blijkbaar op dit moment geen binding met Nederland omdat ze niemand verzorgt of een relatie heeft. Ze wordt nu zelfs vreemdeling genoemd.”

Niet iedereen is het eens met het besluit van IND Nederland: Lees hier enkele online reacties op dit bericht:

“Regels zijn regels, ze moet gewoon terug”

“Dat is Nederland hè, de eigen volk heeft geen werkt en huis. Eigen volk solliciteren moeilijk aan de baan krijgen. En de Ukrainers krijgen een vaste baan, huis zonder Nederlands taal moeten leren ze schreeuwen van te koort aan personeel. Terwijl de Nederlandse volk geen werk en als ze gaan solliciteren dan zijn ze te oud”

“En de zgn (economische)asielzoekers mogen hier blijven en krijgen notabene geld en een huis hetwelk door hen wordt afgekeurd. Nederland op haar best. Foei”

“Laten ze maar naar anderen uit zetten die te beroerd zijn om te werken, daar zijn er meer dan genoeg van, maar nee de werkende worden uit gezet en de hand op houders mogen blijven. ERG ZO ALS DAT HIER GAAT”

“Ik begrijp er echt helemaal niets meer van . Zij werkt heeft het dus prima geregeld . Terwijl er groepen uitgeprocedeerde asielzoekers de boel lopen te verzieken door te stelen en overlast te veroorzaken . Stuur deze het land uit . Het is toch de zot voor woorden dat de goede weg moeten en slechte mogen blijven ???!!!!”

“Dit maakt me zo boos, ze laten iedereen maar toe in dit land maar degenen die volgens mij het recht hebben hier te zijn mogen dat niet. Suriname heeft zo lang deel uitgemaakt van Nederland, onbegrijpelijk”

“Surinaamse mensen hebben het volste recht om zich te vestigen in Nederland. Zij kennen de normen en waarden van de Nederlanders die andere bevolkingsgroep niet willen accepteren.”

verblijfsvergunning IND Nederland uitzetting Suriname

 Lees hier meer en bekijk tevens de video. Klik hier

Lees ook: