Bigie jari voor Nederlandse Koning Willem -Alexander – live video feest Koningsdag

koning willem Nederland 12

Vandaag is het feest in Nederland. Bijna iedereen is vrij.

De koning is jarig. De koning werd geboren op 27 april 1967 en viert vandaag dus een bigie jari. Hij is 55 jaar geworden. Bekijk het bericht voor meer informatie, foto’s en een live video van het feest in Maastricht op dit moment. En luister wat Koningin Maxima zegt over haar man. Da na wan hieperdepiep hoeree. Helpen jullie mee met de felicitaties?

Koning Willem-Alexander gaat vandaag op zijn 55ste verjaardag naar Maastricht. Daar stonden de eerste Oranjefans al heel vroeg langs de koninklijke route te wachten op het koninklijke gezin. De prachtige prinses Alexia (in het groen) kwam speciaal uit het buitenland om deze dag met haar papa en familie door te brengen.

“Het is ontzettend fijn dat Nederland vandaag eindelijk weer echt Koningsdag kan vieren. Maak er een mooie dag van!” zegt Premier Mark Rutte in een Twitterbericht:

Na twee sobere en zware jaren vanwege de corona wordt Koningsdag in Nederland weer gevierd als vanouds. Ook Koningsnacht werd groots gevierd in de grote en kleinere steden. Over het algemeen is alles goed verlopen. In Utrecht werd het op een gegeven moment wel heel erg druk. De inwoners zijn toen ook gevraagd om niet meer naar de binnenstad te komen.

Elk jaar viert de familie deze dag in een andere stad. Ze zijn vandaag in Maastricht, waar de nationale viering eigenlijk al in 2020 zou zijn. Bekijk onderstaande video’s en geef het door aan belangstellenden in Nederland en Suriname:

Je kunt hier alles live volgen:


Bekijk ook wat andere video’s:
Koningin Maxima over haar man:

Vanuit Hong Kong:


koning willem Nederland 12