Baby’s vermist nadat Afrikaanse migrantenboot kapseist op zee nabij Spanje – video

migranten boot Spanje Afrika

Soms doe je alles voor een beter leven. Vluchten naar Europa in een bootje over de gevaarlijk ruwe zee is soms jouw enige optie. Soms gaat het goed. En soms ook grandioos mis:

Een tragisch ongeval met een boot op zee. In de boot zaten migranten die op weg waren van Afrika naar Spanje. 26 mensen zijn vermist waaronder 6 arme baby’tjes. Voor hun leven wordt gevreesd. Bekijk het bericht en de video voor meer informatie. Geef het door aan belangstellenden.

Een migrantenboot is omgeslagen bij Gran Canaria: Op de boot zaten 61 passagiers. Iets meer dan de helft kon gelukkig gered worden. Maar voor 26 anderen ziet het er niet goed uit. Deze 26 passagiers zijn nog vermist. Het betreft 20 volwassenen, waaronder 13 vrouwen, en 6 baby’s

Het incident vond plaats in de Atlantische Oceaan. Een paar honderd kilometer ten zuiden van Gran Canaria, 1 van de Spaanse Eilanden. De oorzaak is vooralsnog onduidelijk. Gelukkig heeft een Spaans reddingsschip 35 opvarenden kunnen redden. Er wordt met een helikopter tevergeefs gezocht naar meer overlevenden.

Dit zegt correspondent Rop Zoutberg van het NOS over de gevaarlijke overtocht: “De route van Afrika naar de Canarische Eilanden is de meest dodelijke route die je je kan voorstellen. De afstand is groot en de oceaan daar is ruw. Als het fout gaat, gaat het meteen heel erg fout. Dat zie je ook in dit geval. Maar je ziet dus dat deze route – ondanks het gevaar – nog steeds in trek is bij migranten.”

Bekijk de video. Het is in het Spaans, maar de beelden zeggen genoeg:

Lees ook:

Video – Lijst met slachtoffers bootramp Suriname. Uitvaart vandaag!

Video – 5 kinderen en 6 volwassenen BIJNA verdronken na bootongeluk in Suriname

Boot met 18 schoolkinderen bijna gezonken in Suriname

Mensen uit onze buurlanden komen illegaal met de boot naar Suriname – video

Video – Boot met 150 toeristen zinkt (Colombia)

Video – Vrouw verliest al haar kinderen en man bij bootongeluk in Amerika

migranten boot Spanje Afrika