“Hij is in beide gaatjes van mijn dochtertje gegaan” – Moeder uit Paramaribo wil gerechtigheid

moeder paramaribo wil gerechtigheid dochtertje Suriname

“De toekomst van mijn dochtertje is verpest”

We hebben een brief gekregen van een bezorgde, boze en enorm verdrietige moeder uit Paramaribo. De radeloze vrouw vertelt hoe haar dochtertje vorige maand door een jongen uit de buurt is gebruikt. Ze vindt het schandalig dat hij nu gewoon nog vrij rondloopt terwijl er voldoende bewijs is. Ook laat ze weten dat ze denkt dat zijn moeder gewoon op de hoogte is van de ‘uitspattingen van haar zoon’. Lees de hartverscheurende en misselijkmakende brief en geef het door aan iedereen. Moeder wil gerechtigheid en ze wil graag advies. Hopelijk bereikt het de juiste mensen. 

Hallo FamilieNieuws ik ben een radeloze moeder uit Suriname en ik wil graag mijn verhaal met jullie delen. Vooral ook omdat ik dringend opzoek ben naar advies want er is iets heel ergs gebeurd met mijn dochtertje en ik kan het niet zo laten. Ik wil gerechtigheid. 

Vorige maand ben ik erachter gekomen dat mijn meisje van 6 jaar is gebruikt door een jongen van 14 jaar. Een jongen van de buurt. We hebben hier meteen melding van gemaakt en de jongen was ook direct door de politie gearresteerd. Tot mijn verbazing was die jongen weer na 5 dagen over straat. Ik heb begrepen dat hij vrij is gelaten omdat hij door de politie in elkaar is gerammeld na zijn aanhouding. De 2 politiemannen die de jongen hebben gerammeld wachten nu zelf ook op hun proces omdat er een aanklacht tegen hen is ingediend. Ze moeten voor de rechtbank verschijnen.

Mijn zaak wordt (nog) niet behandeld. Ik wil dat de zaak van mijn dochtertje ook voor moet komen. De jongen die haar vernietigd heeft moet veroordeeld worden. Hij moet de bak in. De politie zegt dat ik moet wachten, ze zeggen dat ze me gaan bellen. Nou, het is nu al bijna een maand en ik wacht nog steeds. Ik bel ook steeds. Vorige week kreeg ik te horen dat de vrouw die over de zaak gaat ziek is.

Dit is wat is gebeurd: Het begon eigenlijk zo. Mijn dochtertje van 4 jaar kwam naar me toe en vertelde dat ze haar zus hoorde schreeuwen die dag. Ze ging toen kijken wat er was gebeurd en ze zag A. (de jongen zijn naam is bekend bij de redactie) op haar zus liggen. Ik vroeg toen aan mijn 6-jarige of het waar was en ze begon toen flink te huilen. Ze heeft het bevestigd…

Ik ben toen naar de moeder van A gegaan en heb haar verteld wat mijn meisjes me hebben gezegd. Daarna ben ik direct naar de politie gegaan en toen naar het ziekenhuis. Daar hebben ze bevestigd dat mijn kleine meid inderdaad intiem gebruikt is. En wat zo wreed is: Hij is in beide gaatjes bij haar naar binnen gegaan. Hij heeft mijn kind vernietigd.

Daarna hebben ze materiaal van de jongen genomen om een soort van DNA test te doen. De testresultaten gaven een match. Ze hebben de jongen gearresteerd en overgebracht naar Opa Doeli. En toen ik een paar dagen later daar naartoe ging, om te vragen hoe ver het was met de zaak, vertelden ze dat ze de jongen hebben vrijgelaten. Ze vertelden me wel dat de zaak nog wel gaande was. En dat ze me zouden bellen.

In de tussentijd is de moeder van A ook aangifte tegen mij gaan doen bij de politie. Ze zegt dat ik in haar huis ben gegaan, spullen van haar kapot heb gemaakt en dat ik geld heb gestolen. De politie heeft me daarvoor aangehouden maar ondertussen ben ik ook vrij. Maar wat nu? Ik hoor helemaal niets meer over de zaak van mijn dochtertje. Het kan niet dat dit haar is aangegaan en dat er niets gebeurd. De politieagenten die A hebben gerammeld zitten zelf verwikkeld in hun zaak, de vrouw die de zaak van mijn dochtertje heeft overgenomen zegt dat ze gaat bellen maar ze belt niet. Ook de mensen van Opa Doeli zeggen dat ze gaan bellen. Ik hoor niets en niets.

Wat mij betreft faalt het rechtssysteem hier in Suriname. Dit kan toch niet ongestraft gebeuren? Moet ik zelf het recht in eigen hand nemen? Dat gaat niet mooi zijn. En wat gaan ze dan zeggen: Dat ik de slechterik ben en dan gaan ze mij wel opsluiten. Is dat wel gerechtigheid?

FamilieNieuws, ik ben radeloos. Ik zit hier thuis met twee kinderen die helemaal getraumatiseerd zijn. Ze gaan niet slapen zolang ik niet bij ze in bed lig. A heeft mijn meisje haar jeugd en toekomst kapot gemaakt. En hij wordt er niet voor gestraft. Wat is dat voor recht? Ik wil dat A opgesloten wordt! Al is het een jaar of 6 maanden maar hij kan niet gewoon vrij lopen toch? Hij moet gestraft worden voor de fout die hij heeft gemaakt.

Ja hij is jong, maar als hij dit zomaar kan doen zonder straf hoe moet hij dan weten dat hij fout was? Hij denkt misschien wel dat het allemaal gewoon ok is. Straks doet hij het weer. En ik heb ook sterk het vermoeden dat zijn moeder het allemaal goed praat. Ze weet wat haar zoon heeft gedaan. Weet u waarom: een paar dagen na de wrede daad is het ondergoed van mijn dochtertje op het erf gevonden. Het was gewassen!! Wie gaat ondergoed van een kind wassen? Die moeder toch? Ik denk niet dat die jongen het heeft gedaan.

Mijn dochtertje zegt ook dat een zus van A ook op het geschreeuw afkwam. Ze deed de deur open om te kijken wat er gebeurde. Ze zag alles, deed de deur weer dicht en rende weg. Zal ze haar moeder niet verteld hebben wat ze heeft gezien?

Aub FamilieNieuws, ik heb advies nodig. Hoe moet ik dit oplossen want ik ga dit niet zo laten. Misschien is er iemand die me kan helpen met advies want ik ben echt boos en ik wil niet wachten tot dit nog meer uit de hand loopt.

Heb jij advies, laat je bericht achter in de comments op Facebook of maak contact.

Lees ook: