Nederlanders die vliegen naar Suriname hebben straks geen visum meer nodig – vakantie Travel Club – video

KLM SLM Paramaribo vakantie visumvrij afschaffen visum,

Het goede nieuws is: Lekker visumvrij op vakantie naar Suriname. Dit geldt voor mensen uit Nederland en nog 4 andere landen. De visumafschaffing komt er nu echt aan. 

Maar er is een maar: Passagiers gaan op de Johan Adolf Pengel Internationale Luchthaven een entree fee moeten betalen. Bekijk het het officiële bericht en de video van de Surinaamse regering en geef het door aan iedereen die binnenkort naar Suriname vliegt. De vraag is nu: Wanneer wordt het visum voor Surinamers die naar Nederland willen vliegen afgeschaft?

Het kabinet van de president deelde het volgende: Suriname schaft binnenkort visumplicht af voor vijf landen. Reizigers vanuit de Verenigde Staten, Nederland, Belgiё, Frankrijk en Canada zullen binnenkort visumvrij naar Suriname kunnen afreizen. Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, Internationale Business en Internationale Samenwerking (BIBIS), heeft dit kenbaar gemaakt tijdens een persconferentie op het ministerie op 22 maart 2022. Uiteraard zullen de passagiers op de Johan Adolf Pengel Internationale Luchthaven een entree fee moeten betalen.

De bewindsman zegt dat er in de komende weken optimaal gecommuniceerd zal worden met stakeholders. Hij noemt vervolgens de luchtvaartmaatschappijen, reisagenten en andere belanghebbenden. Volgens de minister zal de regeling niet alleen gelden voor personen van Surinaamse afkomst. Ten aanzien van de entree fee zegt de minister dat het bedrag ongeveer hetzelfde zal zijn als wat er wordt betaald bij een visumaanvraag.

De BIBIS-minister is ook ingegaan op de benoemingen van ambassadeurs die momenteel in de pijplijn zijn. “We zullen iedere keer praten over op welke wijze Suriname samenwerkingen kan aangaan, niet alleen door te praten, maar ook door samenwerkingen aan te gaan op het gebied van economie, onderwijs, wetenschap en cultuur. De meeste landen kijken uit naar consulaire vrijstellingen, met name visum afschaffing. De president heeft vandaag ook toegezegd dat wij daarop voortgaan,” aldus de bewindsman.

Bekijk Hieronder de volledige persconferentie: Persc Ministerie van Buitenlandse Zaken, Internationale Business en Internationale Samenwerking

Lees ook:

Tags: #Suriname #Paramaribo #Nederland #reisboeken #Ticketskopen #vakantieSuriname #vakantieParamaribo #luchtvaartnieuws #reisnieuws #KLM #SLM #TUI #stoelnummer #TravelClub #travel #vakantie #vakantieplannen #familiebezoek #diasporaSuriname #diaspora #verrebestemmingen
#besmettngen #vluchtannuleren #vluchtschema #diaspora #reisadvies #coronamaatregelen #nieuwprotocol #visumvrij #reizen #entrefee