Vliegtuig met 132 inzittenden zojuist neergestort in China – Luchtvaartnieuws – video’s

vliegtuig crash neegestort China luchtvaartnieuws Nederland

Breaking nieuws: Er is zojuist een passagiersvliegtuig neergestort.

Het vliegtuig had 132 inzittenden en is boven China gecrasht. Bekijk het bericht, de gedetailleerde video’s en foto’s voor meer informatie. We wensen de familieleden veel sterkte toe. Het lijkt er namelijk op dat niemand het ongeval heeft overleefd

Een Boeing 737-800 van de Chinese luchtvaart maatschappij China Eastern Airlines is zojuist, maandag 21 maart 2022, verongelukt. Dit gebeurde tijdens een binnenlandse vlucht. Aan boord zaten 123 passagiers en negen bemanningsleden. In totaal zaten er dus 132 mensen in het vliegtuig.

Het Chinese toestel met vluchtnummer MU5735 was onderweg van Kunming naar Guangzhou toen het, door nog onbekende van de radar verdween. Het vliegtuig vertrok om 13:11 uur lokale tijd en zou volgens informatie op FlightRadar24 binnen twee uur op zijn bestemming aankomen. Op de website kun je ook zien dat het vliegtuig na 14.20 uur lokale tijd scherp begon te dalen.

Het toestel is in een moeilijk gebied neergestort waardoor reddingswerkzaamheden maar moeizaam op gang komen. Het aantal slachtoffers is op dit moment nog niet bekend, maar men vreest het ergste.

China Eastern Airlines heeft nog niet gereageerd op het nieuws. Wel is de website van de vliegmaatschappij op zwartwit gezet. Dat bevestigt in feite het tragische nieuws.

Meer informatie volgt.

Bekijk onderstaande video’s voormeer informatie.

vliegtuig crash neergestort China luchtvaartnieuws Nederland