KLM tickets zijn al duurder geworden! Suriname vakantie – Travel Club – LuchtvaartNieuws

klm reisadvies vakantie Suriname tickets Paramaribo Amsterdam Nederland

Hier waren we toch wel een beetje bang voor: Duurdere ticketprijzen voor de route Amsterdam Paramaribo en terug. Een ticket naar Suriname is al niet goedkoop

Heb je je ticket naar Suriname al geboekt? Dan heb je geluk, maar moet je je ticket naar Suriname of een andere verre reis met KLM nog boeken dan kun je rekenen op een prijsverhoging. De Nederlandse luchtvaartmaatschappij KLM en air France hebben heeft namelijk aangegeven dat ze afgelopen vrijdag hun ticketprijzen voor ALLE verre vluchten, door de sterk gestegen olieprijs, hebben verhoogd. Bekijk het bericht voor meer informatie. Lees hoeveel je meer gaat betalen. Geef het door aan belangstellenden en de Suriname vakantie lovers.

Dit is een artikel van onze FamilieNieuws Travel Club. Die kun je ook volgen op Facebook

Afgelopen vrijdag hebben KLM en zustermaatschappij Air France alle ticketprijzen naar verre vluchten verhoogd. Dit in verband met de sterk gestegen olieprijs. Dat heeft een woordvoerder van de KLM bevestigd tegenover de Nederlandse media.

Amsterdam – Paramaribo is 1 van de verre routes van de KLM. Hoeveel is de verhoging dan? Er is aangegeven dat men voor een toeristen/economyclass ticket rond de 30 euro meer gaat betalen en voor een businessclass moet je rond de 100 euro meer betalen. Wat de verhoging precies gaat zijn hangt af van de bestemming en de klasse. De verhoogde prijs verandert overigens niets aan het reisadvies voor Suriname.

Heb je je ticket naar Suriname of een andere verre bestemming al geboekt? Dan heb je geluk. Er hoeft niets bij betaald te worden op reeds gekochte tickets. De luchtvaartmaatschappijen hebben het zwaar de afgelopen jaren. En niet alleen KLM. Vanwege corona werd er significant minder gevlogen. De olieprijs zat al in de lift en vanwege de oorlog is deze nog veel verder doorgestegen. En dat, tenminste een deel daarvan, wordt nu doorberekend naar de klant.

Allemaal tegenvallers binnen de luchtvaart sector. En niet alleen voor de sector, maar ook voor de passagiers. Sommige mensen wachten letterlijk al 2 jaar om eindelijk weer te gaan vliegen. Ze kijken er echt naar uit. Zal die extra euro’s hen weerhouden om deze zomer een verre vlucht te boeken? Waarschijnlijk niet.

De prijsverhoging bij KLM betreft de intercontinentale vluchten buiten Europa. „De stijgende olieprijs heeft op deze lange vluchten de meeste impact”, dat zegt een KLM woordvoerder. De verhoging is vrijdag ingegaan. Vanaf die dag is de olieprijs per vat USD 106. Bijna het dubbele van de prijs van een vat van een aantal jaren geleden. Lange tijd was de gemiddelde prijs usd 60 voor een vat olie. De prijs van kerosine is uiteraard sterk afhankelijk van de prijs van olie.

KLM is niet de enige maatschappij die de prijzen heeft verhoogd. De enorme hoogte van de olieprijs is een wereldwijd probleem voor de luchtvaart maar ook voor vele andere sectoren.
Geef het door aan belangstellenden. Safe trip

Lees ook:

Anoniem ~ Wij stappen volgende week in het vliegtuig naar Paramaribo. Tips graag. Vakantie Suriname

Coronamaatregelen voor vakantie / reizigers van en naar Suriname – Travel Club

Bekendmaking van Amsterdam Schiphol – Travel Club Suriname – luchtvaartnieuws – video

Tags: #Suriname #Paramaribo #Nederland #reisboeken #Ticketskopen #vakantieSuriname #vakantieParamaribo #luchtvaartnieuws #reisnieuws #KLM #SLM #TUI #stoelnummer #TravelClub #travel #vakantie #vakantieplannen #familiebezoek #diasporaSuriname #diaspora #verrebestemmingen
#besmettngen #vluchtannuleren #vluchtschema #diaspora #reisadvies #coronamaatregelen #nieuwprotocol