‘KLM wil af van mondkapjes in het vliegtuig’ – luchtvaartnieuws – Travel Club Suriname – video’s

Suriname vakantie KLM Paramaribo mondkapje

Kijk jij ook ernaar uit om straks weer lekker in het vliegtuig van Amsterdam naar Paramaribo te zitten? Maar waar je vast niet naar uitkijkt is, dat je 8 tot 9 uur lang een mondkapje op moet hebben. Hebben we gelijk?

Je bent niet de enige. Sommige luchtvaartmaatschappijen hebben het mondkapje al in de ban gedaan en KLM en Transavia willen er ook vanaf. Dat zou geweldig zijn toch? Of voel je je juist veiliger met een mondkapje op? Corona is er namelijk nog steeds. Bekijk het bericht voor meer informatie en geef het door aan geïnteresseerden. Kijk ook naar de video’s

Ps. Dit is een artikel van onze FamilieNieuws Travel Club

Officieel moet je in het vliegtuig een mondkapje op. Dit is de regel die vandaag nog geldt volgens het RIVM: In het vliegtuig en op de luchthavens draagt u verplicht een mondkapje. Mondkapje in het vliegtuig: U draagt verplicht een geschikt mondkapje in het vliegtuig en op de luchthaven. Kunt u om een medische reden geen mondkapje dragen? Dan moet u een verklaring laten zien die door een BIG-geregistreerd arts is ondertekend. Meer informatie klik hier.

Het reizen begint weer op volle gang te komen, maar veel mensen balen wel van het mondkapje. Een uurtje naar Londen met een mondkapje op valt in principe wel mee, maar een vlucht van Amsterdam naar Paramaribo kan wel 9 uur duren. En  9 uur lang een mondkapje op is best lang. Je ziet daarom ook dat tijdens de vlucht naar Suriname veel passagiers hun mondkapje niet echt op hebben. Het hangt aan hun oren, onder hun neus of gewoon de hele vlucht onder hun kin. Slaat eigenlijk nergens op. Dan kun je hem inderdaad net zo goed niet ophebben.

In veel landen zijn de regels flink versoepeld. Ook in Nederland. Mondkapjes dragen is bijna nergens meer verplicht. Maar nog wel in het openbaar vervoer, op Schiphol en in het vliegtuig. Dat zorgt voor veel verwarring bij de passagiers. En dat uiten ze ook. Niet altijd op een vriendelijke manier.

Luchtvaartmaatschappijen KLM en Transavia willen af van het verplichte mondkapje in het vliegtuig. Dat schrijft NH Nieuws.

Volgens NH Nieuws hebben KLM en Transavia inmiddels al officieel een verzoek ingediend bij het ministerie van Volksgezondheid in Nederland. Ze willen van de verplichting af. Het dragen van een mondkapje zorgt voor te veel verwarring . Het lijkt ook voor meer agressie onder passagiers te zorgen.

“De vrees bestaat dat deze maatregel tot niet-naleving en meer agressie leidt”, zegt een woordvoerder van Transavia tegen NH Nieuws. “We houden ons altijd aan de door de overheid opgelegde regelgeving, in dit geval kan het zo zijn dat deze regels juist leiden tot meer agressie.”

Vandaar dat KLM en transavia nu in gesprek met de betreffende partijen. Het zou misschien beter zijn om over te gaan tot een advies in plaats van een verplichting. De passagiers kunnen dan zelf kiezen of ze het op willen doen of niet. Dat zal zeker leiden tot minder agressief gedrag in het vliegtuig.

Sommige landen hebben de maatregel al ingevoerd. In Nederland is het nog even afwachten. Volgende week komt het OMT met een nieuw advies omtrent de coronaregels. De meeste Suriname vakantiegangers stappen in de meivakantie en de zomervakantie in het vliegtuig. Misschien kan dat dan al zonder mondkapje.

Later meer.

Bekijk hier wat interessante video’s:

Lees ook:

Coronamaatregelen voor vakantie / reizigers van en naar Suriname – Travel Club

KLM moet gedupeerde passagiers zelf terugbetalen – Travel Club – vakantie Suriname – Video vlog van Nathalie – video’s

Anoniem ~ Wij stappen volgende week in het vliegtuig naar Paramaribo. Tips graag. Vakantie Suriname

Vanaf 11 mei mondkapjes verplicht aan boord KLM vliegtuig

Tags: #Suriname #Paramaribo #Nederland #reisboeken #Ticketskopen #vakantieSuriname #vakantieParamaribo #luchtvaartnieuws #reisnieuws #KLM #SLM #TUI #stoelnummer #TravelClub #travel #vakantie #vakantieplannen #familiebezoek #diasporaSuriname #diaspora #verrebestemmingen
#vluchtannuleren #vluchtschema #reisadvies
#mondkapjes #coronaregels #Transavia