25 jaar geleden werd rapper The Notorious B.I.G. doodgeschoten – foto – video’s – BlackNieuws

notorious big biggie 25 jaar la Amerika BlackNieuws celebrity

De jeugd van tegenwoordig kent hem misschien niet. Althans, niet toen hij leefde. Maar zijn muziek kennen ze vast wel!!

The Notorious B.I.G. ook bekend als Biggie. Het is vandaag precies 25 jaar geleden dat, 1 van de beste rappers aller tijden, werd vermoord. Bekijk het bericht, de foto’s en de video’s en ga samen met ons terug in de tijd. Wat een talent had die man. Zonde! Dit is een bericht van onze categorie BlackNieuws, die kun je ook volgens op Facebook.

In memoriam

Christopher George Latore Wallace
Ook bekend als The Notorious B.I.G., Biggie Smalls, of gewoon als Biggie…

Geboren 21 mei 1972
Overleden 9 maart 1997
In de jonge leeftijd van 24 jaar

Vandaag 9 maart is het precies 25 jaar geleden dat The Notorious BIG stierf. Biggie Smalls, zoals velen hem noemden wordt nog steeds herinnerd als 1 van de beste rappers aller tijden.

Wallace groeide op in het New Yorkse stadsdeel Brooklyn. Zijn vader verliet het gezin toen Wallace twee jaar oud was en zijn moeder had twee banen terwijl ze hem opvoedde. Op school blonk Wallace uit in de klas met het winnen van verschillende prijzen als student Engels. Hij kreeg de bijnaam “Big” vanwege zijn overgewicht.

Wallace begon met rappen toen hij een tiener was. Hij vermaakte mensen op straat en trad op met lokale groepen. Wallace werd bekend door zijn samenwerking met Mary J. Blige in 1994, onder de naam The Notorious B.I.G. In 1994 trouwde hij met r&b-zangeres Faith Evans nadat ze elkaar hadden ontmoet op een Bad Boy-fotoshoot.

In zijn succesjaren raakte The Notorious B.I.G. betrokken bij de strijd tussen de Eastcoast en de Westcoast, twee stromingen binnen de gangstarap. Zijn grootste rivaal werd Tupac Shakur, een rapper uit Californië. Tupac was oorspronkelijk een goede vriend van The Notorious B.I.G. In september 1996 werd Tupac vermoord.

notorious big biggie 25 jaar la Amerika BlackNieuws celebrity 1Een half jaar later was The Notorious B.I.G. slachtoffer van een moordaanslag. Hij werd vermoord tijdens een schietpartij bij een stoplicht in Los Angeles op 9 maart 1997. Vandaag dus 25 jaar geleden. Hij was net 24 jaar. De moord op hem is tot op heden niet opgelost. Lees meer op Wikipedia. 

21 mei van dit jaar zou hij zijn 50ste verjaardag vieren.

Bekijk onderstaande video’s om weer even terug te gaan in de tijd. Geef het door aan belangstellenden

.

Tags: #big #love4blackpeople #blackandproud #blackhistory365 #bigpapa #notoriousbig #soul #blackmenmatter #blackchildern #blacklives #notorious #newyork #lovethybrother #restinpeace #blackfathers #arresteddevelopment #blacklovematters #blackrepresentation #pdiddy #discipline #rapper #god #blacklove #HBCU #black #legend #blackexcellence #hiphop #heaven #mone