Babylichaampje in verre staat van ontbinding aangetroffen te Munder – Politie Suriname

baby politie Suriname Munder Paramaribo

De 1 is naarstig opzoek en de ander doet haar baby in een zak en dumpt het op het achtererf. Hier hebben we geen woorden voor.

Bekijk hier het officiële politiebericht omtrent de vondst van een babylijkje te Munder. Geef het door aan belangstellenden. Echt een zeer trieste gebeurtenis in Suriname. Heeft het wel zin om zo een vrouw te straffen? Want het is duidelijk dat ze het niet allemaal op een rijtje heeft.

Politie Suriname schreef: Ontzield lichaampje van baby aangetroffen; verdachte aangehouden. De politie van het bureau Munder kreeg op maandag 7 maart omstreeks 16.47 uur een telefonische melding dat er vermoedelijk een volgroeide baby in een zak op het achtererf op een adres in het ressort Munder was gedumpt.

De wetsdienaren begaven zich voor onderzoek naar het adres en troffen inderdaad een foetus aan. Volgens verklaring van de beller begaf hij zich naar het achtererf om zijn doksen te voeren en zag bij die gelegenheid een doorzichtige zak met inhoud. Bij nadere controle stuitte hij op het lijkje van een baby die in verre staat van ontbinding was en schakelde de politie in. Een arts stelde de dood van de baby van het vrouwelijk geslacht vast.

Onderzoek wees uit dat een huisgenoot van de beller, de 26-jarige M.M. hoogzwanger was en vermoedelijk het voldragen vrucht heeft afgedreven. Zij moet vervolgens de baby in een zak hebben geplaatst en op het achtererf hebben gegooid. De jonge vrouw die reeds twee kinderen heeft, werd vervolgens aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

In opdracht van het Openbaar Ministerie is het ontzield lichaampje van de baby ter obductie in beslag genomen, terwijl de verdachte in verzekering is gesteld. Het onderzoek in deze zaak is overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten.