Chirurg John de Bye is niet meer – Afscheid in Paramaribo

John de Bye chirurg s lands Hospitaal Paramaribo Suriname beri 1

Een vriendelijk en bekend gezicht voor velen: John de Bye, chirurg van ‘s Lands Hospitaal Paramaribo, is overleden. Hij is maar even ziek geweest. En zou dit jaar 80 worden. Helpen jullie mee met de condoleances?

Let op: De uitvaart is MORGEN, 8 maart 2022, in Paramaribo. Bekijk het bericht voor alle informatie en geef het door aan belangstellenden in Nederland en Suriname. Wij van FamilieNieuws wensen een ieder veel power met dit verlies.

Overleden schrijver en chirurg

John de Bye

John Herman de Bye was als chirurg decennialang verbonden aan het ‘s Lands Hospitaal te Paramaribo en publiceerde zowel romans als historische studies. Hij heeft op 5 maart na een kortstondig ziekbed het tijdelijke met het eeuwige verwisseld in zijn geboorteplaats Paramaribo, op de leeftijd van 79 jaar.

John Herman de Bye werd geboren op 4 september 1942 te Paramaribo. Hij volgde de middelbare school in Paramaribo, studeerde medicijnen aan de Universiteit van Utrecht, deed zijn artsenexamen in Rotterdam en specialiseerde zich in de chirurgie. Hij remigreerde in 1974 en vestigde zich als chirurg in Nieuw-Nickerie en later in ’s Lands Hospitaal Paramaribo waar hij jarenlang verbonden bleef. (Lees meer)

Let op: de uitvaart vindt plaats op dinsdag 8 maart 2022 bekijk onderstaande foto voor alle details en geef het door aan belangstellenden in Nederland en Suriname.

John de Bye chirurg s lands Hospitaal Paramaribo Suriname beri 1
John de Bye chirurg s lands Hospitaal Paramaribo Suriname beri 1