14-jarige Jairon lag 2 maanden lang dood in huis – familie vraagt gerechtigheid en ondersteuning – video

jairon Nederland Belgie Suriname dood op bed 14 jaar

Al die tijd bleven zijn vader, twee broers en nog 5 volwassenen met Surinaamse roots, gewoon in het huis wonen. Wat een wreed verhaal!!

Wilden ze hem genezen met geesten en goden in plaats van met een dokter en medicijnen? Genezing kwam er niet! De 14-jarige Jairon is dood al bijna 2 maanden. Zijn lichaam werd ontdekt in een huurwoning in België. Bekijk het bizarre bericht voor meer informatie. Familie van zijn moeder, die niet meer met de vader is, wil graag gerechtigheid en ze vragen ook steun. Geef het door aan belangstellenden in Nederland, België en Suriname. Bekijk ook de video. Een hartverscheurend familiedrama.

“Zijn vader hoopte dat God nog iets voor hem kon doen”

Het lichaam van de 14-jarige jongen werd afgelopen vrijdag ontdekt in een woning in België. Het vreemde aan de zaak is dat hij vermoedelijk als sinds 4 januari is overleden. Dus bijna 2 maanden. Agenten vermoeden dat de jongen ziek werd en dat zijn familie hem trachtte te genezen met geesten en goden in plaats van met een dokter en medicijnen. Dat meldt een krant in België.

jairon Nederland Belgie Suriname dood op bed 14 jaar

Zijn moeder en stiefvader blijven zeer verdrietig achter. “Moeder zag haar drie kinderen weinig omdat hun vader slechte dingen over haar vertelde. Hij brainwashte hen”. Dat zegt de zwager van de moeder in de media. Het contact was dus minimaal. Ze maakte zich al weken ongerust omdat ze maar niets hoorde van Jairon en haar andere 2 zonen. Ze kreeg telkens maar smoesjes te horen. Ze vertrouwde het niet en schakelde vorige week de politie in. Helaas was het toen al te laat. Moeder en partner kunnen de schrik van hun leven niet verwerken en krijgen gelukkig psychologische bijstand en steun van familieleden.

6 mensen zijn inmiddels aangehouden waaronder de vader, de 43-jarige Rennhly. Hij en de 5 andere volwassen personen waren gewoon in het huis terwijl de jongen dood in bed lag. Ook twee broers van de jongen waren in het huis. Zij zijn ok. Volgende de advocaat van de vader is de vader helemaal gebroken. Hij is zijn zoon kwijt en kan het maar moeilijk verwerken.

Volgende de vader werd Jairon in december 2021 ziek. Hij was toen weer even aan de betere hand. Heeft zelfs op hoog niveau een kickboks wedstrijd gedaan. Toen werd hij weer ziek en ging heel snel achteruit. Zijn vader dacht zelf aan griep of corona. De doodsoorzaak is nog niet bekend.

jairon Nederland Belgie Suriname dood op bed 14 jaar

Maar waarom hebben ze niets gemeld? Dat is nog de vraag. Alle volwassenen hebben 2 maanden lang hun lippen op elkaar gehouden. Heeft het geloof ermee te maken? Het zijn namelijk hele gelovige mensen. Christenen, ze geloven in een hele strenge variant van de Pinkstergemeenschap. Zij houden vast aan de bijbel. Dat zegt Peter Janssens, advocaat van de vader van Jairon. ´ De vader heeft zich in pure wanhoop aan God vastgeklampt, in de hoop dat die nog iets zou kunnen doen.”

De advocaat beseft dat het vreemd overkomt. Maar in wanhoop doe je veel als je je kind hebt verloren. En wellicht is dit ook couranter binnen andere culturen. (Het betreft Nederlanders van Surinaamse afkomst zegt een Belgische krant. Zijn vader is van de Antillen). De voorzitter van het Verbond van Vlaamse Pinkstergemeenten zegt echter: “Wat daar gebeurd is, kan absoluut niet, pinkstergelovige of niet”.

Steunactie:
Niemand kan begrijpen waarom de jongen acht weken lang thuis dood op bed lag, terwijl zijn moeder van niets wist. De zwager van Jairons mama is een steunactie begonnen om geld in te zamelen voor de begrafenis. Geef het bericht door aan andeen. Wellicht kunnen ze ook een steentje bijdragen.  Wil je ook doneren? Klik hier

Video: De dood van de 14-jarige Jairon is ook heel hard binnengekomen bij vrienden, familie maar ook bij zijn voormalige bokstrainers. Jairon was een groot talent en kroonde zich onlangs zelfs nog tot Zuidernederlands kampioen in zijn leeftijdscategorie. Zijn trainers begrijpen niet hoe het zo ver is kunnen komen

Lees ook:

Familiedrama – Opa opgesloten nadat kindje 40 meter naar beneden valt tijdens cruise vakantie – Amerika (video’s)

Mijn zoontje is doodsbang voor zijn vader – Anoniem Paramaribo

Familiedrama in Nederland. 28-jarige Moeder Marjorie ook overleden (video’s)

Man ligt 8 jaar lang dood in huis – Duitsland

Vrouw in Amsterdam ligt al maandenlang dood in huis. Werd ze niet gemist?

Vader maakt vrouw en 4 kinderen dood en laat ze wekenlang in huis rotten – Amerika (video)

Meisje doodgestoken in ziekenhuis te Rotterdam. Vermoedelijk door bloedeigen vader

Dood 17-jarige Akshay uit Nederland een familiedrama? Video