KLM moet gedupeerde passagiers zelf terugbetalen – Travel Club – vakantie Suriname – Video vlog van Nathalie – video’s

klm vliegtuig SLM Suriname ticket annuleren vlucht Paramaribo 2

Heb je tussen 2019 en 2021 via D-reizen een ticket naar Paramaribo (of ergens anders) geboekt en wacht je nog op je geld van een geannuleerde vlucht? Lees dan even mee.

Er zijn namelijk nog honderden gedupeerden in Nederland die wachten op hun geld. Geld waar ze recht op hebben! Bekijk het bericht voor meer informatie en geef het door aan belangstellenden.

Video – Bekijk ook de emotionele video van LIFE BY NATHALIE over haar ervaring met een geannuleerde vlucht naar Suriname die ze geboekt heeft via D-Reizen.

Dit is een artikel van onze FamilieNieuws Travel Club

Er zijn in Nederland honderden mensen die nog wachten op geld van geannuleerde vluchten van de KLM en dochtermaatschappij Transavia. Deze mensen hebben hun tickets via D-reizen geboekt en die zou het geld van de geannuleerde tickets terug moeten betalen.

Het betreft geannuleerde tickets naar Paramaribo maar ook tickets naar andere bestemmingen. Deze tickets zijn tussen 2019 en 2021 via D-reizen geboekt.

Je kon, en kunt nog steeds, je ticket naar Paramaribo via D-reizen boeken. Ook pakket reizen inclusief hotel in Paramaribo zijn populair om te boeken via deze website.

D-reizen ging failliet voordat de gedupeerden netjes het geld van hun geboekte vakantie of tickets terug heeft gekregen. En nu worden luchtvaartmaatschappijen verplicht om de gedupeerden hun geld terug te betalen. KLM en Transavia weigeren dit te doen, want ze hebben al betaald. Ze hebben het geld aan D-reizen betaald en hebben dus aan hun betalingsverplichtingen voldaan.

Honderden gedupeerde passagiers wachten dus nog op hun geld. Het gaat om bedragen van gemiddeld euro 800 per passagier, het betreft soms wel duizenden euro’s per boeking.

Passagiers hebben sowieso recht op hun geld. Dat hebben de rechter, de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) én de Europese Commissie bepaald. Dus omdat D-reizen het niet heeft kunnen storten, moeten de  de luchtvaartmaatschappijen het geld alsnog rechtstreeks storten op de rekeningen van de gedupeerde passagiers.

Lees hier wat  de Consumentenbond zegt over het terugbetalen van deze gelden:

Geld terug via luchtvaartmaatschappij

Annuleert de luchtvaartmaatschappij je vlucht? Dan moet die je de keus geven: een andere vlucht of je ticketgeld terug. De maatschappij mag terugbetalen via de ticketsite of reisbureau waar je boekte, zoals D-Reizen. Gaat die ticketsite of dat reisbureau failliet voordat je je geld hebt? Dan moet de luchtvaartmaatschappij je nog steeds terugbetalen. Niet alle luchtvaartmaatschappijen betalen uit zichzelf uit. Soms moet je er zelf achteraan. Wacht daar niet te lang mee. Na twee jaar heb je geen recht meer op je geld. De luchtvaartmaatschappij mag je niet laten wachten of naar een curator sturen. Zo wil KLM geen geld terugbetalen aan reizigers, omdat het geld al aan D-Reizen was terugbetaald. KLM moet het ticketgeld nu alsnog terugbetalen aan de passagiers zelf.

Wat moet ik doen? Ben ik mijn geld kwijt? Klik hier en lees het volledige artikel van de consumentenbond voor meer informatie en geef het door aan een ieder zodat ze weten wat ze moeten doen.

Bekijk ook wat video’s erover:

Bekijk hier de vlog van LIFE BY NATHALIE over haar ervaring met een geannuleerde vlucht naar Suriname die ze geboekt heeft via D-Reizen. Ze heeft een leuke vlog in elkaar gezet.:

Tags: #Suriname #Paramaribo #Nederland #reisboeken #Ticketskopen #vakantieSuriname #vakantieParamaribo #luchtvaartnieuws #reisnieuws #KLM #SLM #TUI #stoelnummer #TravelClub #travel #vakantie #vakantieplannen #familiebezoek #diasporaSuriname #diaspora #verrebestemmingen
#vluchtannuleren #vluchtschema #reisadvies