Surinaams Restaurant Blauw Grond uit Utrecht sluit haar deuren

Restaurant Blauw Grond te Utrecht sluit haar deuren

Vervelend nieuws uit de Surinaamse horeca in Nederland.

Blauw Grond te Utrecht

In juni 2020 opende eigenaar Frank Renfurm de deuren van Blauw Grond aan de prachtige Voorstraat in Utrecht. De in Suriname geboren Frank was al een paar jaar actief in de Uithof met Lucy & Suzy Creasian Cooking en Zenwich Café. Maar naar eigen zeggen, miste hij de gezelligheid van de binnenstad.

Kipsaté van warung Blauw Grond te Utrecht

Uitdagende start

De opening van Blauw Grond kwam op een uitdagend moment middenin de coronamaatregelen. Toch werd deze warung al snel een begrip in Utrecht. Reacties van klanten waren positief, de locatie was goed en het restaurant zag er prachtig uit. Maar ondanks deze goede start en de overheidssteun bleek de uitdaging toch te groot. Woensdag 9 februari was de laatste dag.

Andere zaken

Blauw Grond zal worden verkocht en Renfurm zal zich gaan focussen op zijn andere zaken. Misschien kunnen we in de Uithof nog genieten van een paar Blauw Grond klassiekers zoals een lekkere saoto of een broodje batjaw. Of ga naar FamilieNieuws Food Club als je wilt weten waar je ander lekker Surinaams eten in Utrecht kunt vinden.

Wij wensen Frank veel succes met zijn andere projecten.