10 tips om zonder geld Valentijnsdag te vieren in Suriname – video foto’s – Travel Club

valentijnsdag duur geen geld vakantie Suriname Nederland cover

Happy Valentijnsdag iedereen!!

Vandaag is de dag van de liefde en natuurlijk wil je iets speciaals doen voor je schatje, het liefst zou je hem/haar iets moois willen geven, een mooi sieraad, lekker etentje bij Hotel Torarica of een romantisch nachtje bij Berg en Dal. Maar helaas kost alles geld, en niet een ieder beschikt over een goed gevulde portemonnee. En voor die mensen heb ik een leuke lijst samengesteld. Vier Valentijn zonder veel doekoe uit te geven. Geef de lijst door aan een ieder. Er staan hele leuke tips tussen. Maar remember.

Valentijnsdag is de dag van de liefde en liefde hoort in principe niets te kosten. Liefde, aandacht en een stevige knuffel. Zo laat je iemand echt weten hoe je voelt. Genietse saampjes. En ben je vrijgezel, dan kun je ook gewoon genieten met je kids, je ouders of een vriend…en anders gewoon heerlijk in je uppie. Misschien hebben jullie ook wat tips. Laat het ons weten in de comments. Geef de Blog van Denise door aan een ieder. Ook aan de mensen die op vakantie zijn in Suriname en inmiddels al hun geld er doorheen hebben gejaagd
P.s. Dit is een artikel van onze FamilieNieuws Travel Club die kun je ook volgen op Facebook

Het is Valentijnsdag. Je weet als man/of vrouw wel dat je vandaag iets bijzonders zou willen doen, maar ook in februari 2022 is de maand voor heel veel mensen in Suriname ( en Nederland) langer dan het salaris. Wat nu? Doen alsof je de dag bent vergeten is geen optie want overal zie je dat het vandaag Valentijnsdag is. Doen alsof je ziek bent kan ook niet want dan moet je gaan swabben. En helemaal niets doen is ook niet leuk. Er zijn gelukkig manieren om de dag van de liefde te vieren zonder veel geld uit te geven. Ik heb een tiental tips verzameld. Lees maar mee:

1. Wandelen aan de Waterkant van Paramaribo en gewoon naar mensen kijken.

Het ligt er natuurlijk aan waar je woont. In Nickerie kun je ervoor kiezen om te chillen aan de Zeedijk. Maar even de deur uit en een lange wandeling maken, kost niets. Je kunt een mand meenemen met wat eten, koekjes en drankjes. Een mooi kleed waarop je samen lekker kunt chillen. Ben je met de kids? Neem dan de Ipad/telefoon mee om lekker samen een filmpje te kijken onder de sterren. Suriname heeft prachtige zonsopgangen en zonsondergangen. Dit zijn dingen die niet met geld te koop zijn. Geniet ervan.

View this post on Instagram

A post shared by Elaintje (@elaintje83)

2. Barbecue in de open lucht.

Vul je koelbox met vlees dat je de dag van te voren al hebt gekruid. Rij gewoon ergens naartoe. Stop op een mooi plekje en doe de barbecue aan. Dat kan met zijn tweetjes maar je kunt ook afspreken met andere gezinnen of stelletjes, ieder neemt iets mee. Dit hoeft niet heel duur te zijn, het gaat erom dat je samen bent

3. Gewoon in de auto stappen en een stukje rijden.

Ja, ik weet dat benzine duur is, dus heel ver hoef je niet te gaan. Maar rij een klein stukje, stop even en geniet van de natuur. Maak een korte wandeling en rij weer verder. Je kunt onderweg stoppen voor een saoto of een kleine bamie. Maar je kunt ook alles mee nemen. Gewoon een paar broodjes smeren en water meenemen. Genieten van elkaar en van de lange gesprekken in de auto

valentijnsdag duur geen geld vakantie Suriname Nederland cover

4. Ga samen sporten.

Ga een stukje hardlopen samen of reserveer een dagje in een gym. Maar nog leuker. Zet een zware YouTube trainingsvideo op en ga samen, springen, zweten, springen en nog meer zweten. En dan samen in bad. Weet je: door sporten komt endorfine vrij in je lichaam en dat geeft je een gelukkig, lekker en verliefd gevoel.

5. Thuis dineren.

Maar dan niet zoals elke dag. Nee, je maakt er iets bijzonders van. Het hoeft niet eens een geweldig duur recept te zijn. Maar ook je Bruine bonen kun je op een leuke manier opdienen. Het gaat om de presentatie en dat maakt het diner anders dan anders. Vergeet niet een kaarsje aan te doen. Lekker romantisch muziekje af te spelen en versier de tafel met bloemen (uit eigen tuin). En weet je, samen koken is ook romantisch.

Aan tafel: Zorg ervoor dat je gedressed bent. Dus zij in haar mooie jurk, mooie make up. En hij netjes gekapt met een mooie bloes. Laat elkaar zien dat je moeite hebt gedaan voor elkaar. Ps. Als je echt niet wilt koken, kun je ook bestellen. Dat is sowieso goedkoper dan uiteten gaan.

6. Thuisbioscoop

Veel mensen gaan naar de bios. Maar dat kost geld. Maar hoe leuk is het om lekker samen op de bank een filmpje te kijken? Wederom: kaarsjes aan, lekker drankje erbij en lekker samen knus op de bank. Magnetron popcorn erbij. Tegenwoordig hebben veel mensen in huis Netflix of Youtube. Daar kun je heel veel leuke films vinden. Maar is dat niet zo? Nou dan is er vast wel iets leuks op de lokale televisie. Zolang jullie maar samen zijn en samen genieten.

7. Disco thuis

Heerlijk een paar uur samen muziek luisteren. Lekker samen dansen. Wanneer ben je voor het laatst naar een soulparty geweest? Creëer je eigen soulparty in huis. Dress to impress, mooie jurk, mooie schoenen en prachtige muziek. Dim het licht en geniet van elkaar op je eigen dansvloer. Verander je woonkamer in een kleine disco. Tafels en stoelen aan de kant en zet leuke muziek op. Soul muziek waarbij je lekker tegen elkaar aan kunt wrijven. Maar ook disco muziek. Samen dansen, lachen en genieten. Dat hoeft helemaal niets te kosten.

8. Spelletjes spelen.

Plan een leuke spelletjesavond met je geliefde. Mens erger je niet, monopolie of pesten. Maar je kunt ook nieuwe leuke spelletjes verzinnen of zoeken op het net. Leuk om samen met de kinderen te doen. Maar weet je dat er ook intieme spelletjes zijn die je samen kunt doen:

9. Cadeautjes maken

Iedereen wil wel een cadeautje krijgen of geven op Valentijnsdag maar cadeautjes kosten geld. En geld hebben we nu even niet. Maar wat dacht je van DIY-cadeaus? Zelf maken dus. Er zijn legio aan ideeën te vinden op het net. En zeg nou eerlijk, als je weet dat je geliefde zelf een cadeautje voor jou heeft gemaakt, dat is toch geweldig!! Hier een voorbeeld:

10 Schrijf een mooie lange liefdesbrief en lees hem voor.

Ook nu maak je er een feestje van. Mooie muziek op de achtergrond, kaarsjes erbij. Vertel je geliefde wat je voor hem/haar voelt. Echt liefde kost niets! Je kunt de brief bijvoorbeeld ook stiekem in zijn broekzak doen of in haar tas. Zodat ze het zien op een onverwachts moment. Heel romantisch. Je kunt ook allemaal kleine lieve briefjes in huis verstoppen en maak er een verstoppertjes-spel van. Gezellig ook leuk voor met de kinderen

Bonustip: Blijf lekker de hele dag in bed.

Lekker samen, je weet zelf wat je dan de hele dag gaat doen. Zijn er kinderen? Stuur ze naar opa en oma, of neem ze mee in bed, lekker film kijken, spelletjes doen en als zij gaan slapen dan begint jullie romantische avond. Enjoy!!
P.s. weet je dat je in je eentje ook lekker kunt genieten in bed:

Note: Geld, mag niet belangrijk zijn voor jullie liefde. Valentijnsdag en de hoeveelheid geld die je hebt of uitgeeft bepaalt niet jullie liefde voor elkaar. Geld bepaalt niet hoeveel je van iemand houdt. De tijd, liefde en aandacht die je besteedt aan je geliefde bepaalt hoeveel je van elkaar houdt en daar heb je geen Valentijnsdag voor nodig. Eigenlijk moet het altijd Valentijnsdag zijn. Elke dag moet je je geliefd voelen. En elke dag moet je liefde geven. Dat kan ook zonder geld.

Denise haar Valentijn:

Wat ga ik doen? Ik ga gewoon lekker op de bank muffins en gebakjes eten samen met mijn man en dochter. Lekker een avondje vrij, even geen drukte maar gewoon met elkaar. Dat kost niets, maar het geeft me wel heel veel! Soso lobi, en remember er is altijd iemand die van je houdt. JIJZELF!!

Lees ook:

Happy Valentine Dave – Anonieme liefdesbrief ~ Valentijnsdag Suriname

Op Valentijnsdag zet ik mijn kinderen in het zonnetje ~ Suriname

2020 wil ik een vrouw!! Maar hoe? Anoniem Nederland Suriname

Foto’s – Kunstwerk voor de Liefde onthuld aan de Waterkant te Paramaribo ~ Valentijnsdag

Video – 41-jarige Monique stinkt en niemand heeft haar dat verteld.