Moeder en dochter gingen op vakantie naar Suriname op kosten van de staat – toeslagenaffaire Nederland

toeslagenaffaire belastingdienst moeder dochter tweeling Nederland Suriname 1

Er zijn duizenden de dupe zijn geworden van de toeslagenaffaire in Nederland. Maar er zijn ook mensen, zoals Felicia en haar moeder Josette, die daadwerkelijk flink misbruik hebben gemaakt van de staat

Ze loog dat ze was bevallen van een tweeling en daardoor lukte het haar om de staat op te lichten. Vanwege deze vorm van fraude ontving ze euro 200.000. En daarmee kochten moeder en dochter dure kleren, sieraden en gingen ze op vakantie naar Suriname. Bekijk het bericht en de video’s voor meer informatie. Geef het door aan belangstellenden.

Met een fake tweeling lukte het dochter Felicia en moeder Josette om de staat op te lichten. Ze kregen opvanggeld voor kinderen die helemaal niet naar de opvang gingen. Sterker nog, die tweeling bestond niet eens. De twee stonden van de week terecht in Rotterdam. Het OM eist een gevangenisstraf van 8 maanden waarvan 2 maanden voorwaardelijk met een proeftijd van 2 jaar tegen Felicia en een taakstraf van 240 uur tegen haar moeder Josette. Dit vanwege een valse geboorteaangifte en het frauderen met kinderopvangtoeslag.

“Ze hebben jarenlang een luxe leventje geleid door leugens”. Bij elkaar hebben ze rond de 200.000 euro teveel aan kinderopvangtoeslag gekregen. Volgens het openbaar ministerie hebben die twee jarenlang een luxe leven kunnen leiden door fraude. Ze kregen toeslagen waar ze geen recht op hadden. Het lijkt te maken te hebben met de toeslagen affaire. Duizenden ouders in Nederland zijn de dupe geworden door de toeslagen affaire. Ze kregen onterecht de stempel ‘oplichter’. Maar in dit geval gaat het daadwerkelijk om fraude. Met dit geld kochten ze dure kleren, sieraden en tickets naar Suriname.

Ze zijn door de mand gevallen. De zaak kwam aan het licht door een leerplichtambtenaar die een onderzoek instelde omdat één van de kinderen bij geen enkele instantie bekend was. Dochter Felicia was minderjarig ten tijde van de ‘geboorte’ van de tweeling en ze woonde niet in Nederland. Haar moeder heeft toen dus de valse aangifte gedaan. Vandaar dat moeder ook verdachte is in de zaak.

Meer weten over de toeslagen affaire? Bekijk de video’s?

toeslagenaffaire belastingdienst moeder dochter tweeling Nederland Suriname 1