Let op: Vanaf MORGEN is Suriname voor Nederland een “zeer hoog risico gebied” – Luchtvaart Nieuws – Travel Club

SLM klm Nederland Paramaribo Suriname vakantie

Hierbij een bekendmaking komende van Ministerie van Buitenlandse Zaken in Nederland. Het betreft het reisadvies voor Suriname. Ga je op vakantie naar Suriname of zit je nu in Suriname? Let dan even op.

Vanaf morgen heeft Nederland het reisadvies voor een aantal landen inclusief Suriname aangepast. Dit ivm met een toename van het aantal coronabesmettingen. Bekijk het bericht voor meer informatie en geef het door aan belangstellenden. Het heeft namelijk gevolgen voor jouw terugreis. En weet je dat je ook afreist op eigen verantwoordelijkheid? Je moet niet rekenen op Buitenlandse zaken als er problemen zijn. Hou dat in gedachten!
P.s. Dit artikel is van onze nieuwe categorie: FamilieNieuws Travel Club. Die kun je ook volgen op Facebook

Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het Reisadvies voor Suriname aangepast op hun website:

Suriname is door een toename van het aantal coronabesmettingen vanaf 8 februari 2022 een zeerhoogrisicogebied. Dit heeft gevolgen voor uw (terug) reis naar Nederland. Het reisadvies voor Suriname is oranje. U mag Suriname alleen inreizen als u volledig gevaccineerd bent. Lees meer over of u het land kunt inreizen en de coronamaatregelen in de rubriek Coronavirus. Tot 8 februari is Suriname een hoogrisicogebied. Lees onderstaand reisadvies om te zien wat dit voor u betekent.

Quarantaineplicht voor reizigers uit zeerhoogrisicogebieden (verplicht thuisblijven)
U blijft verplicht 10 dagen thuis (thuisquarantaine) na een verblijf in een zeerhoogrisicogebied. De 1e dag van de verplichte quarantaine is de dag na uw terugkomst in Nederland. Met een negatieve testuitslag bij de GGD op dag 5 kunt u de duur van het thuisblijven verkorten. Lees hier meer

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

De kleurcode van het reisadvies voor Suriname is oranje Dit komt door het coronavirus. Het is niet veilig om naar oranje gebied met vakantie te gaan. Ga alleen als het nodig is. Bijvoorbeeld voor familiebezoek bij een overlijden, ernstige ziekte of ongeval. Of als u voor uw werk ergens bij moet zijn.
Gaat u toch naar Suriname? Dan is dit uw eigen verantwoordelijkheid. Bereid u goed voor. In oranje gebieden kan het ministerie van Buitenlandse Zaken u minder goed of helemaal niet helpen als u in de problemen komt.

Verblijft u in Suriname? Registreer u dan ‘uitgebreid’ bij de Informatieservice van Buitenlandse Zaken (kies optie ‘Aanmelden + registratie bij ambassade’). Zo blijft u geïnformeerd over de laatste ontwikkelingen en weten wij dat u in het land bent. Vertrekt u uit het land? Geef dit dan ook meteen door.
Terug naar Nederland? Check hier waaraan u moet voldoen bij aankomst in Nederland.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken scherpt dinsdag enkele reisadviezen aan. Turkije, Suriname, Albanië, Bolivia, Bosnië en Herzegovina, Costa Rica, Guyana, Libanon, Noord-Macedonië, Panama, Servië en Tunesië worden op de lijst met zeerhoogrisicogebieden gezet.

Reizigers uit een zeerhoogrisicogebied moeten tien dagen in quarantaine, ook als ze hersteld zijn van een besmetting of gevaccineerd zijn, maar de boosterprik niet (tijdig) hebben ontvangen. Wel mag deze quarantaine na vijf dagen beëindigd worden, na een negatieve coronatest bij de GGD.

Lees ook:

Paniek door vechtpartij op KLM vlucht vanuit Amsterdam – luchtvaart nieuws – Travel Club – video’s

Video – KLM gaat volgende maand mogelijk vluchten annuleren – Luchtvaartnieuws Travel Club

Meer vliegtuigmaatschappijen gaan vliegen op Paramaribo – Luchtvaartnieuws Suriname – video

Straks met Transavia vliegen naar Paramaribo? Vakantie Suriname – video

Anoniem ~ Wij stappen volgende week in het vliegtuig naar Paramaribo. Tips graag. Vakantie Suriname

Video – Op Schiphol met Culturu.com – Met het vliegtuig op vakantie naar Paramaribo ~ Suriname

Tags: #Suriname #Paramaribo #Nederland #reisboeken #Ticketskopen #vakantieSuriname #vakantieParamaribo #luchtvaartnieuws #reisnieuws #KLM #SLM #TUI #stoelnummer #TravelClub #travel #vakantie #vakantieplannen #familiebezoek #diasporaSuriname #diaspora #verrebestemmingen
#besmettngen #vluchtannuleren #vluchtschema #diaspora #reisadvies