Jongeman tragisch heengegaan in het verkeer – politie Suriname

Politie Suriname verkeer Paramaribo Nederland 1 Julian Swietimang

De autobestuurder verklaart dat de wagen die hij aan het inhalen was ineens extra gas gaf waardoor hij er niet meer langs kon! Dit gebeurt wel vaker in het verkeer. Waarom is dat? 

Bekijk hier het officiële politiebericht om te lezen wat er precies is gebeurd. Bekijk tevens de gegevens omtrent de identiteit van de 24-jarige jongeman die om het leven is gekomen. We wensen de nabestaanden heel veel sterkte toe. Helpen jullie mee met de condoleances?

Politie Suriname schreef: Mede-inzittende na verkeersongeval overleden. De 24-jarige mede-inzittende Yulian Swietimang is in de nacht van donderdag 3 februari omstreeks 00.05 uur aan de Mohamed Rashied Pierkhanweg (MRP-weg), na een verkeersongeval overleden.

De politie van het bureau Santodorp koerste na verkregen melding naar de locatie voor onderzoek. Bij aankomst trof zij drie mannen liggend op de berm langs de weg aan. Zij constateerde dat Swietimang geen teken van leven meer vertoonde. De ingeschakelde arts stelde de dood vast, waarna zijn ontzielde lichaam in opdracht van het Openbaar Ministerie (OM) ter obductie in beslag werd genomen.

De overige, van wie de 26-jarige autobestuurder M.M en de 27-jarige mede-inzittende R.K. die letsels opliepen, zijn per ontboden ambulance afgevoerd naar de ziekeninrichting Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Zij zijn ter verpleging opgenomen.

Volgens verklaring van de bestuurder M.M. reden hij en de twee mede-inzittenden de richting van de Mawakaboweg op. Gekomen ter hoogte van pandnummer 223 van de MRP-weg, probeerde hij een wit gelakt voertuig in te halen. Bij die gelegenheid voerde de bestuurder van dat voertuig zijn snelheid op, waardoor hij niet kon inhalen.

De bestuurder M.M. merkte op een gegeven moment op dat een ander voertuig in de tegenovergestelde richting kwam aangereden. Daarbij remde hij af en week uit naar links met het gevolg dat hij de controle over het stuur verloor. Terwijl dat geschiedde, ging het voertuig over de goot, botste eerst tegen een cocosnootboom en een galvaanmast van EBS. Het voertuig kwam ten slotte tot stilstaand in de goot, nadat het tegen de schutting van pandnummer 225 van de MRP-weg in botsing kwam.

De autobestuurder M.M is in het bezit van een geldig rijbewijs en is in het belang van het onderzoek na overleg met OM door de politie ingevorderd. Eveneens is het voertuig van de bestuurder door de politie ter herkeuring in beslag genomen. De politie van verkeersunit Regio Midden zijn belast met het verder onderzoek

Lees ook:

3 tieners overleden in het verkeer – politie Suriname – foto’s video’s

Politie Suriname verkeer Paramaribo Nederland 1 Julian Swietimang 1