Video – Woningbouw wil mevrouw Geerdorf uit Nederland het huis uit hebben

oma Geeldorf Den Haag Surinaams woningbouw uit huis Nederland 2

“Wat is dit voor pestgedrag?” De uit Suriname afkomstige mevrouw Geerdorf zit met haar handen in het haar. Een Nederlandse woningbouw wil dat ze per direct haar huur opzegt anders stappen ze naar de rechter.

Omaatje en opaatje, zoals de buurt deze geliefde mensen noemden woonden gelukkig samen in Den Haag. Toen Opaatje overleed ging omaatje even bij haar dochter wonen en nu wil de woningbouw dat ze weggaat. Bekijk het bericht en de video waarin deze lieve oma haar verhaal vertelt. Dit kan de woningbouw toch niet maken? Of wel? Geef het door aan anderen in Nederland zodat ze op de hoogte zijn: Je mag dus niet zomaar ‘even ergens anders slapen’.

Wat een trieste gebeurtenis voor mevrouw Geerdorf uit Nederland. De vrouw die afkomstig is uit Suriname wordt door de woningbouw verzocht om haar woning in Den Haag te verlaten. Dat vertelt ze aan Den Haag FM. De woningbouw, Woningcorporatie Vestia, is er achter gekomen dat mevrouw een tijd niet in haar huis heeft gewoond en vinden dat ze de huur per direct moet opzeggen.

Mevrouw Geerdorf, die in de buurt Omaatje wordt genoemd, is zeer geliefd. Een jaar geleden overleed haar man, Opaatje, omdat het even zwaar voor haar was om alleen te zijn, bleef ze tijdelijk bij haar dochter. Toen bleek de woning last te hebben van ongedierte. Inmiddels woont ze weer in haar eigen huisje.

Maar nu zegt de woningbouw dat ze haar huur moet opzeggen: ‘U bent verplicht de woning als hoofdverblijf te gebruiken. Door uw handelen verstoort u het proces van eerlijke verdeling en komt de woning niet beschikbaar voor woningzoekenden die soms al lang op de wachtlijst staan’, schrijven ze aan ‘Omaatje’.

Bekijk de video van Den Haag FM, daarin vertelt oma samen met haar buurvrouw haar verhaal. De buurt staat achter haar. Velen zijn het er niet meer eens en noemen het gedrag van de woningbouw ‘pestgedrag’. Geef de video door aan een ieder in Nederland zodat ze op de hoogte zijn. Je mag dus niet te lang wegblijven uit je huis.

Bekijk de video:

De geliefde mevrouw Geerdorf, in de buurt beter bekend als omaatje, wordt met klem verzocht haar huis te verlaten. Woningcorporatie Vestia heeft geconstateerd dat ze een tijd niet in haar woning aan de Trekweg in Molenwijk heeft gewoond en sommeert haar nu om de huur op te zeggen. Gebeurt dat niet, dan stapt Vestia naar de rechter. De buurt komt voor haar op:

Lees ook:

oma Geeldorf Den Haag Surinaams woningbouw uit huis Nederland