Meerdere besmettingen in bejaardentehuis Suriname – 99-jarige overleden

huize Fransis bejaardentehuis Suriname Nickerie Nederland cover

Triest, een corona uitbraak in een Surinaams bejaardentehuis heeft aan 2 mensen het leven gekost. 1 van hen zou dit jaar 100 jaar worden.

In totaal zijn 23 mensen in het tehuis, inclusief medewerkers, positief getest! De positieve medewerkers blijven zorgen voor de besmette bewoners. Dit om het aantal nieuwe besmettingen te minimaliseren. We wensen hen allemaal heel veel beterschap toe. Bekijk het bericht voor meer informatie omtrent de uitbraak en de afspraken. Geef het door aan belangstellenden.

Vorige week merkten we al aan de cijfers dat er flink wat besmettingen waren geregistreerd in het district Nickerie. Nu is bekend geworden dat er 23 mensen besmet zijn geraakt in bejaardentehuis Huize Francis aan de Landingstraat 9 te Nieuw-Nickerie Suriname

Onder de 23 besmette personen zitten 10 medewerkers. En van de 13 besmette bewoners zijn er twee overleden. 1, 80-jarige die wel onderliggende ziektes had. En de andere persoon die overleden is zou dit jaar 100 jaar worden. Dit zal zorgen voor een minimale verspreiding van het virus.

Dat heeft de manager van het tehuis, Lesley Leysner, gemeld aan Starnieuws. Hij geeft ook aan dat dit pas de eerste keer is dat er besmettingen hebben plaatsgevonden in zijn tehuis. 2 jaar lang zijn ze bespaard gebleven. Hij vindt het jammer dat ze nu zo hard zijn getroffen.

Ze hebben de protocollen altijd goed nageleefd en zijn altijd in nauw contact gebleven met het Covid Managementteam in Nickerie. Aangezien een groot deel van de besmette personen medewerkers zijn, is in samenspraak met het covid managementteam besloten dat de besmette personeelsleden aan het werk blijven om de besmette bewoners te kunnen verzorgen. Dit zal zorgen voor een minimale verspreiding van het virus.

Intussen is het gebouw volledig ontsmet en worden besmette en niet besmette personen uit elkaar gehouden. De besmette bewoners worden nauwlettend in de gaten gehouden. Mocht hun toestand verslechteren dan worden ze alsnog opgenomen in het Mungra Medisch Centrum.

Wij van FamilieNieuws wensen hen allemaal beterschap toe.

Lees ook:

Moeder van Mark Rutte overleden in Nederland – Hij kon geen afscheid van haar nemen

Video – ‘Triest om te zien’. Een bezoek aan de Intensive Care afdeling van het AZP Paramaribo

Mogelijk corona-uitbraak in bejaarden tehuis Suriname

Video – ‘Geen corona besmettingen Huize Margriet Paramaribo’

Medewerkers huize Ashiana te Paramaribo besmet – Vrees voor rampzalige uitbraak