Aantal besmettingen in Nederland sky high – Ook meer kleine kinderen in het ziekenhuis – video’s

besmettingen Suriname Nederland record 1

Suriname heeft 189 nieuwe besmettingen, misschien niet zo veel maar wel als er maar 400 zijn getest, dus 50% is dan wel erg hoog.

Ondertussen in Nederland: Een jaar geleden vonden we 7000 besmettingen per dag hoog. En kijk nu. Vandaag is daar weer een recordaantal aan besmettingen genoteerd. Het zijn er meer dan 112.000 binnen 1 dag. Hoogst aantal ooit. Let wel, er is een enorme achterstand bij het RIVM. (dus het totaal kan nog hoger). Januari 2022 gaat sowieso de boeken in als hoogst aantal besmettingen ooit in Nederland.

Er zijn deze maand namelijk al ruim 1,3 miljoen positieve coronatests genoteerd. En toch is het land bijna helemaal ‘open’ gegaan deze maand. Gelukkig kunnen de ziekenhuizen het nog wel aan. Er worden wel opvallend meer kinderen opgenomen. Bekijk het bericht voor meer info en alle overige cijfers. Geef het door aan belangstellenden.

Ruim 112.000 coronagevallen, hoogste aantal ooit. Het aantal is zo hoog vanwege de enorm besmettelijke omikron variant. Hoewel de variant veel minder ziekmakend is, kunnen er vanwege de hoge besmettingsaantallen toch meer patiënten in de ziekenhuizen terechtkomen. Je ziet daarom ook de ziekenhuis opnames elke dag een beetje stijgen. Vooralsnog gaat het redelijk.

Bekijk de cijfers van vandaag:

besmettingen Suriname Nederland record 1
De cijfers kunnen wel een vertekend beeld geven. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) kampt al een paar weken met een enorme achterstand, maar die is in de afgelopen dagen wel iets ingelopen.

De afgelopen weken worden wel opvallend veel kinderen in het ziekenhuis opgenomen met het coronavirus. Wat is er aan de hand? Het blijkt dat kleintjes nu eenmaal sneller worden opgenomen.  Lees hier het artikel van RTL Nieuws over de flinke toename van ziekenhuis opname bij kinderen in Nederland

Bekijk de cijfers die erbij horen:

besmettingen Suriname Nederland record 1

Januari 2022 zijn er ruim 1,3 miljoen positieve coronatests geweest in Nederland. Een record aantal. Daar komt nog bij dat iets van 105.000 besmettingen nog niet eens geregistreerd zijn. Dus het zijn er sowieso meer. Het laatste record was afgelopen november. Toen ging het om 510.000 bevestigde besmettingen. 2 maanden later zijn de cijfers dus verdubbeld. Dankzij Omikron.

Suriname

In Suriname zitten zijn er ook nog heel wat besmettingen, in verhouding dan. Dit zijn de cijfers van vandaag.

besmettingen Suriname Nederland record 1

Geef het door aan belangstellenden.