5 vragen over het Chinees Nieuwjaar – Wij eten varken bij restaurant Chimin Paramaribo – Food Club

wat eten we chinees nieuwjaar Nederland Suriname China 5 vragen tips

Chinees Nieuwjaar, ook wel bekend als het Lentefestival is de belangrijkste feestdag in China. Chinees Nieuwjaar wordt gevierd in heel veel andere landen. Ook in Suriname vieren we het groots. Het is hier zelfs een nationale vrije dag.

Waarom niet gewoon op 1 januari en waarom mag er niet gebaad worden? We hebben een 5-tal interessante vragen over het Chinees nieuwjaar beantwoord. En de belangrijkste vraag: Wat gaan we eten? Wij eten geroosterde agoe metie en Char Siew kip bij Chimin. Je kunt dit ook makkelijk thuis klaarmaken. Bekijk het recept of stuur het voor je buurvrouw zodat zij het voor je kan maken. Fijne dag! Of doe je niets speciaals vandaag?

P.S. Dit artikel is van onze nieuwe categorie: FamilieNieuws Food Club. Die kun je ook volgen op Facebook

Waarom vieren ze het niet gewoon op 1 januari?

De Chinezen gebruiken een andere kalender dan wij. Vandaar dat hun nieuwjaar ook op een andere datum valt. Het Chinees Nieuwjaar valt op de eerste dag van de eerste maanmaand. Op zijn vroegst is dat 21 januari, op zijn laatst 20 februari. Elke maanmaand begint als het volle maan is.

Wat betekent het jaar van de tijger?

Het sterrenbeeld/Chinese dierenriemdier van dit jaar is de Tijger. Degene die in het Jaar van de Tijger zijn geboren, zijn zogenaamd aardig, avontuurlijk en enthousiast, maar vertonen ook agressieve, opvliegende en angstige eigenschappen. De tijger wordt vaak geassocieerd met moed en kracht. Hij komt op de derde plaats in de Chinese dierenriem en wordt beschouwd als de koning van alle dieren.

Wil je weten of je ook een Tijger bent? Bekijk onderstaande foto:

wat eten we chinees nieuwjaar Nederland Suriname China 5 vragen tips

Wat doen ze op die dag

Wat doe je allemaal op Chinees nieuwjaar? Eten, eten en eten! cadeautjes geven (geld in rode envelopjes), de omgeving versieren, familie bezoeken en vuurwerk afsteken. Hoe harder hoe beter. Chinezen geloven dat dit geesten kan afschrikken. Ga je een casino in Suriname bezoeken dan ga je de draken- en leeuwendansen niet missen

Moet je speciale kleren aan?

Je mag eigenlijk zelf weten wat je draagt , maar er is wel een soort van traditie. Zorg dat je nieuwe kleren aan hebt. En het liefst in het rood.

Mag er niet gebaad worden?

Douchen is niet toegestaan ​​op nieuwjaarsdag. Niet vegen en niets weggooien. Dit is om ervoor te zorgen dat je het geluk niet wegspoelt! Let wel, de dagen voor het nieuwjaar is alles in het teken van opruimen. Dus schoon zijn staat centraal. Alle troep en pech moet weg om ruimte te maken voor al het goede.

Weet je wat nog meer niet mag op nieuwjaarsdag? Haar knippen. Scharen, messen en andere scherpe dingen gebruiken. Ruzie maken. krachttermen gebruiken of ongelukkige woorden zoals “dood” en “ziekte” en je mag ook geen dingen kapotmaken!

Wat gaan wij van FamilieNieuws doen? Wij gaan agoe metie eten bij Chimin:

wat eten we chinees nieuwjaar Nederland Suriname China 5 vragen tips 6

Ga hier naar de Facebook pagina van Chimin

Recept: Easy Char Siew Chicken Roast | Chinese style red honey bbq chicken

Bekijk wat andere interessante video’s over het Chinees Nieuwjaar: Geef het door aanbelangstellenden in Nederland en Suriname.

Krystal vertelt wat het Chinees nieuwjaar voor haar betekent:

3 jaar geleden voor de Pandemie werd het zo in Hong Kong gevierd:

En in Bangkok:

En in Dubai

Tags: #mydaymyway #chineesnieuwjaar #inholland #suriname #chiminrestaurant #chimin #chineesnieuwjaar #chinesenewyear #yearofthetiger #tigeryear #gelukskoekje #fortunecookie #LunarnewYear