Mijn man is net dood en zijn familie wil me het huis uit hebben. Wat nu? – Anoniem Suriname

De familie van mijn man Nederland FamilieNieuws anonieme verhalen

“Zijn zusje zei me dat ze mij de dag na de begrafenis op straat zou komen zetten met de politie”

We hebben een brief ontvangen van de radeloze Rana, haar man Aniel is een paar weken geleden overleden en net begraven en nu staat ze wederom voor een drama. De familie van haar man wil haar en haar zoon het huis uit zetten, ze willen alle waardevolle spullen hebben. Rana, die helemaal gestrest is heeft geen idee wat ze moet beginnen. Lees haar verhaal en geef haar wat advies. Geef het door aan iedereen zodat het de juiste mensen kan bereiken. Kan de familie dit zomaar doen?

Hallo FamilieNieuws, ik ben Rana. 2022 is voor mij en mijn zoon heel slecht begonnen. Mijn geliefde man is plotseling overleden. Een week geleden hebben we hem begraven. Nu wil zijn familie inclusief zijn stiefzonen alles in beslag nemen. De auto die op naam van mijn man stond willen ze hebben. Ik ben radeloos kunnen jullie mij aub helpen met advies?

Het verhaal van Rana:

Ik ben al 13 jaar wettelijk getrouwd met Aniel. We hebben wel geen kinderen samen. Hij heeft 2 zonen en ik heb een zoon die bij ons in huis woont en die grotendeels is grootgebracht door Aniel. Aniel is begin deze maand overleden. Direct erna merkte ik al dat zijn familie en zijn 2 zonen mij begonnen af te stoten. Het begon al zo: Ze wilden mijn man cremeren terwijl hij begraven wilde worden.

Ik stond er toen vrijwel alleen, heb alles zonder hun gedaan, maar met behulp van Aniel zijn baas is alles gelukkig goed gegaan. Nog voor de begrafenis zei zijn zusje me dat ze mij de dag na de begrafenis op straat zou komen zetten met de politie. Ik had toen al alert moeten zijn.

Zijn zonen

Nu heb ik vernomen dat ze papieren in orde aan het maken zijn. Ze willen de pick-up van mijn man, onze inboedel en het huis claimen. Ik snap het niet. Beide zonen van mijn man hebben een goede baan en ze hebben een eigen huis. Ik weet niet waarom ze samen met mijn schoonmoeder en de rest van de familie mij en mijn zoon kapot willen maken.

Het klopt dat mijn man bepaalde spullen cadeau heeft gehad van de man van zijn zus. Pick-up heeft hij gekocht en Aniel heeft samen met mijn zoon de pick-up helemaal in orde gemaakt zodat we hem kunnen gebruiken voor het werk. Het is onze werkauto. Ik ben ook een werkende vrouw. Met die pick-up doe ik mijn leveringen.

Aniel was een hartpatiënt. Hij heeft eerder al 4 infarcten gehad. De laatste is hem fataal geworden. Hij had me al gezegd het huis niet te verlaten want er zijn geen papieren. We waren nog niet zo ver gekomen om het in order te maken. Het huis is niet hetzelfde als toen ik hem 13 jaar geleden trouwde. We hebben veel bijgebouwd aan het huis.

Het is mijn huis. Mijn leven. Ik wil en kan hier niet weg. Ik heb ook nergens om te gaan. Het is zo zwaar voor mij. Aniel is in mijn armen gestorven. Binnen een paar minuten was hij weg. Precies 1 dag later kwam zijn oudste zoon al hier zeggen dat hij me uit het huis zou jagen. Niet om kwaad te praten, maar dingen moeten gezegd worden. Toen mijn man leefde kwamen die twee zonen hem nooit opzoeken. Hij heeft een kleinkind die hij misschien maar 1 keer heeft gezien. Mijn man had er verdriet om. Hij huilde om zijn kinderen en kleinkinderen. Het leek alsof hij wist dat dit zou gebeuren. Net voor zijn overlijden heeft hij me gezegd dat ik moest uitkijken.

Graag advies

FamilieNieuws, kunnen jullie, of iemand anders mij misschien helpen met advies? Ik ben nu echt gestrest. Ik kan niet slapen door al deze problemen. Ik vraag een ieder om hulp. Elke advies is welkom. Ik wil zonder vrees kunnen leven. En ook voor mijn zoon wil ik die zekerheid dat hij niet op straat komt te staan. Hij heeft mijn man en mij echt altijd bijgestaan. Hij verdient dit ook niet.

Ik hoop op hulp en steun vanuit de gemeenschap

Lees ook:

Anoniem – Mijn schoonvader haat me, want hij haat creolen ~ Paramaribo

Het verhaal van de Nederlandse Sandy – na de dood van haar geliefde in Paramaribo

Mijn vriend is dood en mijn schoonfamilie heeft me bedrogen – anoniem Nederland

Anoniem – Mijn vakantie naar Paramaribo met mijn schoonfamilie

Anoniem Paramaribo: Mijn broer heeft mij vlak voor mijn schoonfamilie mishandeld

Anoniem: Mijn schoonfamilie maakt mijn leven zuur, ik ben het zat!

Surinaamse moeder door bloedeigen dochter gegijzeld in Nederland – anoniem

Ik wil mijn schoonmoeder uit mijn huis – anoniem Amsterdam

Anoniem: Ik haat mijn schoonmoeder. Ik wil haar niet meer in ons huis ~ Suriname