De man die Prem levend heeft verbrand mag 15 jaar brommen

Oemakant Kalidien collega brand

Is dit gerechtigheid? 15 jaar de gevangenis in voor de wrede moord op je borrelmaatje.

Oemakant Kalidien, voor velen bekend als Prem, is op een wrede wijze om het leven gebracht. Het bizarre is: Vlak voor zijn dood had hij een video call met zijn zoon. En vertelde hem dat hij was gekapt en zich had opgesloten in een container. Zijn verkoolde lichaam werd kort daarna terug gevonden. Bekijk het bericht voor meer informatie en geef het door aan belangstellenden

Het was tweede Kerstdag, 2020, toen de 54-jarige Oemakant Kalidien, meer bekend als Prem, samen met verdachte, de 41 jarige, Frits S, en twee andere werknemers zat te borrelen. De 2 vertrokken en lieten Frits en Prem achter. Niet lang daarna belde Prem zijn zoon vanuit een container. Hij had zichzelf erin opgesloten. Hij moest zichzelf in veiligheid brengen nadat Frits hem had gekapt met een houwer.

Twee containers

Zijn zoon belde de politie om te gaan kijken. Daar aangekomen trof de politie samen met de brandweer twee uitgebrande containers aan. In 1 van de containers lag het verkoolde lichaam van Prem. Frits zou opzettelijk de container, waar Prem zich in had verstopt, in brand hebben gestoken. Prem is daardoor levend verbrand en overleden.

Het is een lange rechtszaak geworden maar het besluit is genomen: Rechter Danielle Karamatali heeft Frits veroordeeld tot vijftien jaar gevangenisstraf. Zij heeft de strafeis en de bewijsmiddelen van de officier van justitie Reshmi Rathipal, die het een kant en klare zaak noemde, overgenomen.

Niet met vuur spelen

“Aan kinderen wordt geleerd dat zij niet met vuur moeten spelen, want het is gevaarlijk”, zei de officier van justitie.

Als je de deur van de container hebt besprenkeld met benzine en in aanraking hebt gebracht met vuur, dan weet je waar je mee bezig bent, toch? Dat is opzet!

Lees ook:

Man levend verbrand na het borrelen – politie Suriname

Over Prem, die levend verbrand werd na een borrel in Suriname