Brief van bezorgde leerkracht na besmettingen op school in Paramaribo

school Suriname leerkracht brief Paramaribo

Hallo FamilieNieuws, kunnen jullie aub deze brief voor me delen met de gemeenschap. Ik ben een leerkracht van een school in Paramaribo. En het gaat echt niet de goede kant op.

Er zijn nu zoveel besmettingen in Suriname, ook bij ons op school maar wij moeten gewoon voor de klas staan. Het belang van het kind gaat voor, dat snap ik maar wie denkt er aan ons belang? We hebben een aantal belangrijke punten voor het ministerie ook voor de ouders! Graag delen zodat het de juiste mensen bereikt. Er gaat sowieso iets moeten veranderen want velen van ons zitten al ziek thuis nu. Hoe verder?

Disclaimer: Onderstaande brief hebben we binnengekregen van juf Jette. Ze is leerkracht op een RKBO school in Paramaribo. Ze zegt dat op haar school een cluster van besmettingen is op dit moment. Zij en haar collega’s hebben besloten hun verhaal met de media te delen want ze weten het zelf niet meer. Let wel: Dit is het verhaal van juf Jette, en niet van FamilieNieuws. Elk verhaal heeft meerdere kanten dus uiteraard zijn alle betrokken partijen vrij om te reageren op deze brief. Hetzij privé of in de comments onder dit bericht.

Juf Jette schreef: Cluster besmetting op een basisschool in Paramaribo Noord. Men (het ministerie) geeft aan dat er geen clusterbesmettingen zijn binnen scholen in Paramaribo, maar dat is wel wat er nu gaande is bij ons op school. Ik geef les op een school in Paramaribo en we hebben hier een clusterbesmetting zoals men dat noemt. Ik vind dat men het mag weten en op de hoogte moet zijn.

Op deze school zijn enkele leerkrachten covid positief getest. Uit voorzorg zijn de leerkrachten uit eigen initiatief in quarantaine gegaan om verdere verspreiding te voorkomen.

Dagelijks melden ouders hun kroos af omdat het kind positief getest is of in quarantaine moet omdat de huisgenoten positief getest zijn. Daarnaast heb ik gezien dat ouders hun kinderen ook gewoon naar school sturen ondanks een positief testresultaat. Of ze sturen kinderen die in quarantaine moeten gewoon naar school. Ze gaan er simpel vanuit dat hun kind niet ziek is, omdat dat de kind zich goed voelt. Maar zo werkt het niet.

Kinderen worden ook vaak zonder mondneus bedekking naar school gestuurd. Ouders gaan ervanuit dat de school daarvoor moet zorgen. Ook dat is niet het geval. Heel veel factoren zorgen dus voor de verspreiding van dit virus op onze school. En misschien is dat ook het geval op andere scholen.

Ik schrijf niet alleen voor mezelf maar ook namens mijn collega leerkrachten. Wij zijn heel erg radeloos en verhit, omdat we ons, ondanks de cluster besmetting op school, normaal op het werk moeten melden. Dat moet van het R.K.B.O. bestuur. Gelden de quarantaine regels dan niet voor ons leerkrachten? Moeten we onze gezondheid op het spel zetten omdat de kinderen normaal moeten blijven genieten van onderwijs?

Ik wil graag de mening horen van andere leerkrachten. Maar ook van ouders. Waarom houden sommige ouders zich niet aan de regels? Men speelt met onze gezondheid. Wij hebben ook een gezin. Maar wat ik echt wil is dat de minister nog even goed de maatregelen onder de loep neemt en kijkt of ze wel het juiste besluit hebben genomen. We weten niet hoe het eraan toe gaat op andere scholen maar wellicht kan het bestuur van de RKBO scholen ook een woord voor ons doen. Want wij worden allemaal steeds zieker van de situatie.

Vriendelijke groeten, een bezorgde juf Jette

Lees ook:

Leerkracht van school in Suriname verdacht van zware mishandeling – kindje raakt vingertop kwijt

Leerkracht uit Paramaribo valt 19-jarige jongen uit Nederland lastig omdat hij geen relatie met haar wil

Video – Leerkrachten besmet – 2 scholen in Suriname eerder gesloten – Protocol: Thuisblijven bij klachten

Video – Surinaamse leerling geschorst en leerkracht op non-actief na harde aanpak

Video – Zieke leerkracht vertelt zijn verhaal – 1 voor 12 Suriname

‘Zwarte’ leerkracht blijkt een bedrieger – Ze is wit – Video Amerika – Blacknieuws

Basisschool in Den Haag direct gesloten vanwege besmette leerkrachten – video – onderwijs Nederland

Beroofde leerkracht op school te Paramaribo vertelt haar verhaal – Ze voelen zich onveilig (video)