Video – Ernstig zieke Artiest Dowiman overleden! – 1 voor 12 Suriname – foto’s

artiest Suriname Nederland reggae

“Zonder zijn voet wil hij niet leven”.

En zonder voet zal hij ook niet leven. We hebben zojuist droevig nieuws ontvangen. Artiest Dowiman van Reinforcement heeft het niet gered. De artiest die zijn been met spoed moest amputeren is overleden. Helpen jullie mee met de sterkte wensen aan zijn dochter, en aan de totale muziekwereld.

dowiman Surinaamse artiest Nederland ziekenhuis

Eerder deelden we onderstaand bericht: Het gaat helemaal niet goed met de Surinaamse artiest Dowiman van Reinforcement. De artiest, die gebeten is door een hond, moet helaas zijn been laten amputeren. Maar hij wil dat niet. Zijn voet is al helemaal zwart geworden en is aan het rotten. Zijn dochter is in gesprek met Louis Vismale van 1 voor 12 en vertelt het trieste verhaal. Bekijk de video en foto’s en geef het door aan een ieder. Vismale doet een dringend beroep op alle collega artiesten in Suriname en Nederland om zijn mattie te poweren. Laten we met zijn allen Dowiman beterschap toewensen en voor hem te bidden want we willen hem niet kwijt!

artiest Suriname Nederland reggae

Hij wordt ook wel de grondlegger van de Surinaams reggae muziek genoemd. Desmond Lewis, meer bekend als Dowiman. Bekend van de reggae en dancehall band Reinforcement. Hij is ernstig ziek. Hij wordt op dit moment verpleegd in het Academisch Ziekenhuis te Paramaribo.

Nadat hij door een hond in zijn voet werd gebeten ging het bergafwaarts met hem. Zijn gezondheidssituatie was al niet goed. Hij heeft suikerziekte. Vanwege deze aandoening heelt de wond heel slecht. De plek waar hij gebeten is, is daardoor ook aan het rotten.

Binnen enkele dagen is het veel en veel erger geworden. Hij gaat achteruit! Hij is gisteren met spoed opgenomen en ligt nu op de eerste hulp. Zijn voet is al helemaal zwart aan het worden en zijn temperatuur is aan het stijgen. De arts zegt dat zijn been er meteen af moet!

Bekijk de video en luister ook naar de dochter van meneer Lewis, mevrouw Sherita Ormskerk,  zij vertelt ons het juiste verhaal. Geef het door aan een ieder zodat het de juiste mensen kan bereiken.

artiest Suriname Nederland reggae artiest Suriname Nederland reggae

Bekijk hier de video van 1 voor 12 Suriname:

Deel deze video met anderen. Laten we met zijn allen de stichting blijven steunen. Want samen staan we sterk. Wilt u ook bijdragen?  Maak contact: Bel 402-362 / 8671288 voor meer informatie

Wilt u direct doneren?

SPSB rekening SRD 315.214.0101 – Euro  315.214.040 – Dollar 315.214.041
Finabank SRD 197.90.53
Via ING Nederland IBAN-nummer: NL88 INGB 0006 9834 06
Het kantoor is aan de Van Sprangweg #8 Paramaribo

artiest Suriname Nederland reggae

Lees ook:

Video – “Ik heb baarmoederhalskanker” – 1 voor 12 Suriname

Video – “Ik heb al jaren geen contact met mijn moeder” – 1 voor 12 Suriname

Video – Geld voor uitvaart 8-jarige Vandraisha Libretto – 1 voor 12 Suriname

Video – Het zware leven van meneer Arnold – 1 voor 12 Suriname

Video – Help! Vanessa wil graag weer gezond zijn – 1 voor 12 Suriname