Video – “Ik wilde niet meer leven” – Depressie in Suriname

depressie in Suriname jongedame vertelt bekijk de video

Veel mensen hadden een mening over haar. En toen haar partner uitliep kon ze het maar niet verwerken. Praten was taboe.. Niet 1 keer niet 2 keer maar meerdere keren heeft ze getracht een einde te maken aan haar leven.

Video – Bekijk de openhartige video van deze jonge vrouw uit Suriname. Ze vertelt uitgebreid wat ze heeft gedaan, maar de dood was nog niet ready voor haar vandaar dat ze het nu na kan vertellen. Depressie is echt mensen, deel het daarom met een ieder. Het kan mensen inspireren en zelfs redden want het is zo moeilijk om over bepaalde onderwerpen te praten in Suriname. Ze heeft ook een belangrijke boodschap voor ouders! Bedankt voor het delen!

Adeo heeft in een openhartig gesprek met De Straat van STVS Suriname gesproken over haar depressiviteit en de gedachten om een eind te maken aan haar leven. Ze heeft het een aantal keren geprobeerd maar a no luk ing.

Depressie in Suriname komt vaker voor. Maar er wordt ons niet echt geleerd hoe we hiermee om kunnen gaan. Met alle respect naar onze ouders, maar we kunnen niet altijd vrij met ze praten. Adeo wil daarom graag haar verhaal delen met de gemeenschap. Ze vertelt hoe het allemaal is ontstaan en ze vertelt ook hoe ze er uit is gekomen. Al is ze nog niet 100% ‘genezen’.

“Het begint allemaal bij jezelf. Trauma’s die wij als kind hebben meegemaakt.”

Luister naar het openhartige en eerlijke gesprek van Adeo Data. Geef het door aan een ieder. Het kan een inspiratie zijn maar ook een redding voor anderen die in dezelfde situatie verkeren. We leven in een samenwerking waarin mensen niet altijd over bepaalde onderwerpen durven te praten. Depressie is daar 1 van. Dat maakt het extra moeilijk voor menen die het moeilijk hebben

“Als iemand je iets heeft aangedaan….loslaten”

Belangrijk: Zelfdoding. Wil je erover praten?
Nederland: Denkt u aan zelfdoding of maakt u zich zorgen om iemand? Iedereen kan 24 uur per dag anoniem bellen met 0800-0113 of chatten via 113.nl.
Suriname: Praten over zelfdoding? Ga naar uw huisarts of bel PCS 477190 of de crisishulplijn 114. (van maandag tot en met vrijdag van 07.00 tot 15.00u)

Bekijk hier de video en geef het door met iedereen.

Bekijk hier de video van STVS de straat

Lees ook:

Tips! Hoe maak ik het uit? Video

Raiesa Jahangir zet zich in voor vrouwen in Suriname

Meisje vertelt huilend over bizarre handelingen van haar ooms

Depressieve leerling: We worden gepest door leerkrachten op Muloschool Paramaribo

Soenduella gooit 3 maanden oude baby uit de auto – politie Suriname

Het verhaal van de Nederlandse Sandy – na de dood van haar geliefde in Paramaribo

Video – Jongen schoot 17 mensen dood. Depressie? (Amerika)