Binnengekomen brief – Ik ben besmet en iedereen in huis is ziek. Wat moet ik doen?

huisarts Nederlands Surinaamse hulp gevraagd familie gezin

Hallo FamilieNieuws. Ik ben positief getest. En ik zit nu thuis te wachten en te wachten. Ik voel me ziek en inmiddels is mijn hele familie thuis ziek. Mag ik mijn verhaal met jullie delen want ik voel me helemaal in de steek gelaten!

Lees hier het verhaal van mevrouw Glenda uit Suriname. Ze is ziek thuis en wacht al dagen op een telefoontje van haar huisarts. Ze staat op het punt om uit huis te gaan terwijl ze zichzelf moet isoleren. Lees haar brief en geef het door aan iedereen zodat het de juiste instanties kan bereiken want op deze manier gaan de besmettingen natuurlijk niet omlaag!

Hallo Denise, ik wil je graag iets sturen omtrent mijn gezondheid en de thuisisolatie regels voor covid. Lees deze appberichten (heeft de redactie ontvangen). Ik ben sedert 7 januari positief getest. Dat is nu al 3 dagen geleden. Ik zou gebeld worden door een arts maar tot nu toe niets gehoord of gezien

Hoe verder? Ik ben ziek, ik ben besmettelijk maar ik ga toch de deur uit moeten. Dus dit is waarom mensen toch met besmettingen op straat gaan. Ik wacht al zolang op het  telefoontje met instructies van de arts. Ik heb niet eens een paracetamol meer in huis. Ik heb hoofdpijnen. Ik moet iets ertegen drinken

Kijk hoe het begon:
Vorige week voelde ik me ziek, ik wist nog niet wat me scheelde maar ik ben op 7 januari gaan swabben en ik blijk positief te zijn. Ik ben toen naar de poli gegaan. Van hun heb ik begrepen dat ik thuis moet zitten en mijn resultaat appen naar ze. Ik heb dat gedaan, ik kreeg toen een bericht terug dat ik gebeld zou worden.

Kijk nu. Het is alweer maandag 10 januari en nog steeds geen telefoontje gehad. Niets! Volgens de protocollen moet in thuis isolatie, maar het is niet vol te houden want ik heb niet eens paracetamol tegen die hoofdpijnen.

En alsof dat nog niet genoeg is, mijn hele familie nu ziek. Waar wachten deze mensen op? Moeten we eerst erger ziek worden alvorens we hulp zullen krijgen? Weten jullie wat. Ik red het niet langer hoor. Ik begin me klaar te maken om toch tegen de regels in uit huis te gaan. Ik moet maar zelf opzoek gaan naar medicijnen op straat en bij de apotheek.

Zojuist is officieel bekend gemaakt dat de Omicron Variant ook in Suriname is.

Als mensen zich af vragen hoe het komt dat er veel besmettingen zijn dan komt het hierom: wij zieke mensen zijn genoodzaakt om de straat op te gaan, isolatie is niet mogelijk. Althans niet bij mij want mijn gezin en ik zijn aan ons lot overgelaten. Hoe moet ik anders aan medicijnen en hulp komen?

Denise, je zal het bericht voor me doorgeven hoor. Bedankt!

Disclaimer: Let op: Dit is de kant van het verhaal en de mening van mevrouw Glenda (niet haar echte naam) uit Suriname. Dit is haar persoonlijke ervaring. Niet die van FamilieNieuws. Laat dat duidelijk zijn. Uiteraard is een ieder vrij om hier ook op te reageren. Hetzij onder de comments of anoniem

Lees ook oudere gerelateerde berichten:

Video – Natuurgenezer Richard Cullimore over zijn werk en de ‘corona thee’

Een feestje te Paramaribo met 3 bandjes – Ik heb 105 gebeld voor de buren

Help! Familie in Nederland wil graag terug naar Suriname vliegen

Wie mag feesten en wie mag op vakantie? Anoniem Suriname video’s

Ik ben doodsbang om mijn kind naar school te sturen – onderwijs Suriname

Video – Besmette vrouw springt van het Wanica ziekenhuis balkon naar beneden

Foto’s – ‘Kan iemand ons helpen, we voelen ons niet veilig!’

Anja uit Suriname is door het virus haar man en moeder kwijtgeraakt in Nederland