Soenduella gooit 3 maanden oude baby uit de auto – politie Suriname

baby Guyana

Dit is een wreed bericht. Je kunt je niet voorstellen dat een moeder zoiets kan doen. Je baby van amper 3 maanden op straat gooien?

Wat moet er met zo een moeder gebeuren? Ze is pas 19 jaar. Is het wel een zaak voor de politie? Depressie is real. Bekijk hier het officiële politiebericht omtrent het virale bericht. Lees wat er precies is gebeurd. Beterschap kleintje….

Politie Suriname schreef: Moeder die baby van drie maanden oud uit auto gooide, aangehouden. De politie van het ressort Santo Boma heeft op maandag 20 december de 19-jarige Soenduella K. aan de Magentakanaalweg aangehouden.

De wetsdienaren speelden omstreeks 08.45 uur in op een telefonische melding dat op voornoemde weg ter hoogte van de Hanna’s Lustweg een vrouwspersoon een drie maanden oude baby uit een auto had gegooid.

Daar aangekomen trof de politie het slachtoffertje met schaafverwondingen aan. Een verpleegster, andere omstanders en de vader hadden zich op dat moment over het kindje ontfermd. Per ontboden ambulance werd de 3 maanden oude baby afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Het jongetje is ter observatie in de ziekeninrichting opgenomen en is onder behandeling van de kinderarts.

Het politioneel onderzoek wees uit dat Soenduella op die dag een heel agressief gedrag vertoonde. Op grond van haar gedrag besloot haar partner haar ter afkoeling samen met de baby met de auto af te zetten bij haar ouders. Onderweg naar het ouderlijk adres, kregen man en vrouw een woordenwisseling. Terwijl de man de auto waarin zij zaten bestuurde, ging de jonge vrouw op een bepaald moment vreselijk tekeer en bracht haar man slagen toe op zijn zieke oor. Om een aanrijding te voorkomen bracht de man het voertuig langs de weg tot stilstand. Bij die gelegenheid stapte de jonge vrouw in haar agressieve bui uit het voertuig. Zij greep naar haar baby die op de achter zitting van de auto was en gooide het kindje op straat.

De verdachte werd door de politie in de boeien geslagen en ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie is Soenduella door de politie in verzekering gesteld. Het onderzoek van deze zaak is overgedragen aan de afdeling Huiselijk Geweld van regio Midden.

Foto is een voorbeeldfoto