Video – Surinaamse leerling geschorst en leerkracht op non-actief na harde aanpak

onderwijs Suriname Nederland leerkracht 2

Velen hebben de video, waarop de leerkracht hardhandig een leerling aanpakt, gezien. Wat vinden jullie er nou van? 

Video – Let wel. Het is een moment opname. Je kunt namelijk niet zien wat hieraan vooraf is gegaan. Daarom heeft het ministerie van Onderwijs in Suriname een onderzoek ingesteld. Ze hebben wel alvast de leer-/administratieve kracht op non-actief gezet en de leerling is geschorst. Bekijk de reactie van het ministerie. Geef het door aan anderen. Je kunt de video hier ook bekijken. Let wel: Het kan wel een beetje vervelend overkomen. Hou daar rekening mee.

Het ministerie schreef het volgende hierover: Onlangs heeft zich op de MULO/VOJ Flora een incident voorgedaan, waarbij een administratieve kracht van de school, een leerling hardhandig heeft aangepakt. Een filmpje van dit voorval is viraal gegaan via social media.

Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap & Cultuur betreurt het gebeurde en stelt een diepgaand onderzoek in. Hangende dit onderzoek is de administratieve kracht op non-actief gesteld en is de leerling in kwestie geschorst.

onderwijs Suriname Nederland leerkracht 2
onderwijs Suriname Nederland leerkracht 2
Bekijk hier de video van het incident.