De bijzondere Roy Vreds is heengegaan in Nederland – foto’s video’s

Roy Vreds Nederland Suriname Zeeland Amsterdam cultuur Paramaribo

Wan tru tru, dja dja Sranan brada is heengegaan. Roy Vreds ben de wan Srananman, die bekroond was leki Ashanti kownu ini Bakra kondre. Velen kenden hem als Nana Kobina Twi. Helpen jullie mee met de condoleances?

Hij is in Nederland overleden. Bekijk het bericht en de vele bijzondere foto’s, condoleances en video’s. Maandag Is het afscheid in Amsterdam. De uitvaart zal in Suriname plaatsvinden. Geef het door aan belangstellenden. Wij van FamilieNieuws wensen zijn familieleden en vele vrienden veel sterkte met dit verlies.

Mi Brada Froisi Gwe.
A komopo na grontapu

Presi noh dia soh.
Disi geersi hemel kondre.
Now a deh na Gado han, kondre weh adjosi dan.

Overleden

Roy Kenneth Vreds
A.k.a Nana Kobina Twi

Geboren Suriname 1-10-1959
Overleden Zeeland 10-12-2021
In de leeftijd van 62 jaar
In leven was Roy een voorbeeldige kunstenaar, ontwerper, poëet en storyteller.

Hij heeft zich ook verdienstelijk gemaakt om de historische en bilaterale banden tussen Ghana en Suriname te versterken. In 2018 werd hij samen met zijn vrouw officieel geïnstalleerd als de Nkosuohene & Nkosuohemaa (chief van ontwikkeling / als vanouds spiritueel leider van de Ashanti gemeenschap) in Nederland. In datzelfde jaar was Roy ook met een delegatie uit Nederland vertegenwoordigd in Suriname tijdens het koninklijk bezoek van de Ashanti koning van Ghana, Otumfuo Osei Tutu-II aan Suriname.

Afscheid in Nederland:

Maandag 20 december 2021
Plaats: Hoorneboeg 1, 1102 BR Amsterdam Zuid-Oost – Tijd: 18u-20u
Kleding: Traditionele klederdracht
De dienst zal te volgen zijn via livestream. Klik hier

De uitvaart zal in Suriname plaats vinden.

Wij van FamilieNieuws wensen zijn lobi nicht Olga Thoo en de overige families veel sterkte met dit grote verlies

Bekijk onderstaande gedeelde foto’s en video en geef het door aan belangstellenden:

Roy Vreds Nederland Suriname Zeeland Amsterdam cultuur Paramaribo Roy Vreds Nederland Suriname Zeeland Amsterdam cultuur Paramaribo Roy Vreds Nederland Suriname Zeeland Amsterdam cultuur Paramaribo Roy Vreds Nederland Suriname Zeeland Amsterdam cultuur Paramaribo Roy Vreds Nederland Suriname Zeeland Amsterdam cultuur Paramaribo

Roy Vreds Nederland Suriname Zeeland Amsterdam cultuur Paramaribo Roy Vreds Nederland Suriname Zeeland Amsterdam cultuur Paramaribo Roy Vreds Nederland Suriname Zeeland Amsterdam cultuur Paramaribo

Roy Vreds Nederland Suriname Zeeland Amsterdam cultuur Paramaribo Roy Vreds Nederland Suriname Zeeland Amsterdam cultuur Paramaribo Roy Vreds Nederland Suriname Zeeland Amsterdam cultuur Paramaribo Roy Vreds Nederland Suriname Zeeland Amsterdam cultuur Paramaribo