Video – Scholier die klasgenoot wilde kappen in Suriname vertelt zijn verhaal

jongen Suriname Nederland school spijt Archerd cover

Velen van ons hebben het misselijkmakende filmpje voorbij zien komen.

Een jongen die met een houwer door de gangen van een school in Suriname liep om zijn klasgenoot te kappen. De politie heeft hem wel meegenomen. Hij vertelt ons wat er precies is gebeurd. Hij biedt bij deze ook zijn excuses aan de ouders van de jongen en de jongen zelf. Maar hij laat wel weten dat hij geen vrienden wil zijn met de jongen, want hij is een pestkop. Begrijpen jullie zijn agressie? Is er iets dat wij als ouders kunnen doen want dit had heel erg uit de hand kunnen lopen.

Meneer Mones van Actionnieuws Suriname is in gesprek gegaan met SalarB, de jonge scholier uit Nickerie. Hij is afgelopen week zowat een bekende Surinamer geworden want zijn video ging zowel in Suriname als in Nederland viraal.

Maar het is niet iets om trots op te zijn, integendeel. De beelden zijn niet om aan te zien. We delen dat filmpje daarom ook niet. Je kunt zien hoe 3 jongens een gevecht aangaan op school. SalarB die even uit beeld verdwijnt komt terug met een houwer. De scholier die hij op het oog heeft kon zichzelf nog net redden achter een gesloten deur. SalarB, die bijna niet te stoppen is blijft kappen op de deur.

Gelukkig weten zijn medescholieren hem uiteindelijk te bedaren. Maar wat was er aan de hand? SalarB geeft aan meneer Mones aan dat de jongen met wie hij problemen had een pestkop is. De jongen geeft ook aan dat hetgeen hij gedaan heeft helemaal niet goed was en dat hij het nooit zal doen. Hij beidt bij deze ook zijn excuses aan die jongen (Brian) en zijn ouders.

Beluister het volledige interview en geef het door aan iedereen. Dit mag inderdaad nooit meer gebeuren.

Disclaimer: Let op: Elk verhaal heeft meerdere kanten. Dit is de kant, het verhaal en de mening van deze scholier. Dit is zijn verhaal. Niet die van FamilieNieuws. Laat dat duidelijk zijn. Uiteraard is de tegenpartij vrij om hier ook op te reageren. Hetzij onder de comments of anoniem zodat we het ook kunnen publiceren!

jongen Suriname Nederland school spijt Archerd cover