Voorkom een boete! – Nieuwe maatregel voor Nederlanders – vakantie Paramaribo

vliegtuig vakantie Paramaribo Amsterdam

Vanaf VANDAAG gelden er ook nieuwe maatregelen voor Nederlanders die afreizen naar Suriname. Bekijk het bericht want je kunt bij vertrek een boete krijgen!

Suriname wil namelijk de verspreiding van de nieuwe variant, de Omicron-variant uit Zuid-Africa, voorkomen. Nederland behoort tot 1 van de hoog-risico landen. Ben je van plan om binnenkort te vliegen naar Paramaribo en lekker vakantie te vieren in Suriname? Kijk dan even mee! Bekijk ook de video. Geef het door aan anderen zodat ze op de hoogte zijn.

Let op: Vanaf maandag moeten reizigers niet alleen volledig gevaccineerd zijn en een negatieve uitslag van een PCR-test hebben, maar ook op de derde dag na aankomst een antigeentest ondergaan. Als die positief is, moet de reiziger in isolatie. Je riskeert een boete als je je niet aan de regels houdt

Lees onderstaande aanpassing van het  inreis-beleid welke noodzakelijk is ter bescherming van Suriname.
De Surinaamse regering vindt het een noodzaak om de import en de verspreiding van het Omicron-variant van het Covid-19 virus zo lang mogelijk uit te stellen en de risico zo klein mogelijk te houden. Dit vertelt de van Covid-19 herstellende minister Amar Ramadhin tijdens de Covid-19-persconferentie van 28 november 2021. Op advies van het Outbreak Managementteam en deskundigen, heeft de regering de Covid-19-maatregelen moeten aanpassen, waaronder het inreisbeleid.

Er geldt vanaf maandag 29 november 2021 andere maatregelen m.b.t. het inreisbeleid en wel de classificatie van hoog risico en laag risicolanden. Gezien er rechtstreekse vluchten komen naar Suriname uit Amerika en Nederland, waar de Omicron-variant is opgedoken, worden deze twee landen als hoog risicolanden, vastgesteld. Alleen volledig gevaccineerden uit de hoog risicolanden mogen naar Suriname afreizen en wel met overleg van een PCR-test van maximaal 48 uren voor vertrek en wel bij een officiële geaccrediteerde testlocatie. Daarnaast moeten deze reizigers op de 3e dag in Suriname een antigeentest afnemen bij een door de overheid vastgestelde testlocaties. Deze zal officieel bekend worden gemaakt, aldus de minister van Volksgezondheid.

Water Glamping in Suriname – Vakantie Paramaribo – foto’s video

De bewindsman geeft verder aan dat als de reiziger, na dag 3 verplicht gestelde testmoment, positief is, dat deze wordt geadviseerd om zich te isoleren conform de bestaande isolatie- en quarantainerichtlijnen. Dit wordt schriftelijk meegegeven. Daarnaast dient de reiziger zich aan te melden bij een huisarts voor monitoring. De VG-minister geeft ook aan dat de regering de mogelijkheid bekijkt om positief Covid-19 bevonden reizigers centraal te monitoren. Alle reizigers dienen het gegeven testbewijs voor vertrek naar het land van herkomst te worden overlegd. De reiziger die het testbewijs niet heeft kunnen overleggen, wordt een boete van Euro 100 of de equivalent in Surinaamse Dollars daarvan opgelegd.

Ik ben eerste kerstdag niet welkom bij mijn schoonmoeder – anoniem vakantie Paramaribo

Voor reizigers uit laag risicogebieden gelden alleen het volgende: het overleggen van een PCR-test van maximaal 72 uren voor vertrek of een antigeentest van maximaal 24 uren voor vertrek. Minister Ramadhin benadrukt dat de lijst van hoog risicolanden zal worden bijgewerkt aan de hand van de ontwikkeling rondom de Omicron-variant op de wereld. Recentelijk zijn Denemarken, Italië en Engeland toegevoegd aan de lijst waar Omicron aanwezig is. Het is ook afwachten op de World Health Organization voor informatie over Omicron en de richtlijnen hoe verder. Het inreisbeleid zal spoedig worden gecommuniceerd met de sector.

Bekijk hier (wederom) de video van de gisteren gehouden persconferentie:

Lees ook oudere gerelateerde berichten:

Toeristen onderweg naar Suriname beroofd – vakantie Paramaribo

Extra uitleg omtrent online aanvraag visum of toeristen kaart Suriname – (video’s) vakantie Paramaribo

Bekendmaking – Reizigers wel welkom in Suriname – vakantie Paramaribo – video

KLM annuleert vluchten en haalt reizigers terug uit Suriname en ABC-eilanden – vakantie Paramaribo

Update : minister trekt verscherpte maatregelen omtrent coronavirus weer in! vakantie Paramaribo