Video – Nederlandse gynaecoloog “Neem die prik als je zwanger bent”

arts Nederland Zwangeren Suriname

Video – Dit zijn de effecten van corona op de zwangerschap. Ook in Nederland hebben zwangeren die besmet raken met corona het heel erg zwaar. Ook daar worden kindjes eerder ‘gehaald’. 

De Nederlandse gynaecoloog Leonie van Rheenen uit Amsterdam roept zwangere vrouwen op om de prik te halen. Volgens de arts nemen zwangeren een risico als zij dat niet doen. Haar oproep heeft enorm veel kritiek gekregen op social media. Ze zegt dat veel mensen luisteren naar de verkeerde mensen en niet naar deskundigen. Bekijk de video voor meer informatie en luister goed naar wat ze zegt, geef het door aan belangstellenden/zwangeren. De prik halen hoeft niet hoor als je dat niet wilt, maar doe wel je best om te voorkomen dat je besmet raakt. MOHONA!!!

Onderstaand artikel is zojuist gepubliceerd op Nu.nl

View this post on Instagram

A post shared by NU.nl (@nu.nl)

Dit artikel van FamilieNieuws is onderdeel van de categorie #Familezorg

Bekijk de belangrijke video van de Nederlandse gynaecoloog Leonie van Rheenen van het OLVG in Amsterdam. Zij roept zwangere vrouwen op zich te laten vaccineren. “Zwangeren nemen een risico als zij dat niet doen. We moeten echt bekendmaken dat vaccinatie in de zwangerschap veilig is en corona krijgen in de zwangerschap gevaarlijk is.”

In Suriname zijn de cijfers dramatisch. Vrijwel alle besmette zwangere vrouwen die op de ICU terechtkomen overlijden. Ook in Nederland is het laatste half jaar het aantal zwangeren met covid-19 op de intensive care verdubbeld, dat blijkt uit cijfers van de Nederlandse Vereniging voor Obstetrie en Gynaecologie. Volgens deskundigen verergeren de covid-klachten sneller dan tijdens de eerste coronagolf.

“Zwangere vrouwen hebben, op het moment dat hun zwangerschap vordert en ze een dikke buik hebben, minder longinhoud”, legt Van Rheenen uit. “Ze kunnen dan slechter doorademen. Als daar bovenop een corona-infectie komt, dan maakt dat dat je sneller benauwd bent en je zuurstof nodig hebt. Dan worden ze gewoon veel zieker dan niet-zwangeren.” Daardoor belanden zwangeren eerder op de intensive care.

arts Nederland Zwangeren Suriname

Net zoals in Suriname moet in sommige gevallen een baby eerder gehaald worden. Soms al bij 26 weken. De arts zegt dat veel van de zwangere vrouwen in haar ziekenhuis zich nog niet heeft laten vaccineren. Ze zijn bang, maar dat is onterecht internationaal onderzoek heeft namelijk aangetoond dat het veilig is.

Mensen luisteren graag naar negatieve verhalen maar uit die onderzoeken blijkt dat er niet meer miskramen, niet meer vroeggeboortes, niet meer aangeboren afwijkingen en ook geen intra-uteriene sterften zijn. Wat we nu wel weten is dat corona zelf een negatief effect heeft op de zwangerschap. Dat zegt Van Rheenen.

De gynaecoloog heeft dit bericht onlangs getweet. Daar kreeg ze veel negatieve reactie op. Volgens de arts komt het omdat mensen blijven geloven in informatie die niet klopt. Desinformatie die gewoon online te vinden. Mensen, en vooral zwangeren in dit geval, moeten betere voorlichting krijgen.

Bekijk onderstaande video van AT5. Nee, je hoeft helemaal geen mondkapje te dragen tijdens de weeën en je man mag er gewoon bij zijn. De arts gaat ook in op andere onwaarheden. Geef het door aan belangstellenden.

Bekijk de video van AT5:

Lees ook:

Video – Weer 3 besmette zwangeren overleden in azp Suriname

Video – Weer 3 besmette zwangeren overleden in azp Suriname

Video – Teveel zwangeren onverzekerd in Suriname.

Video – Schrikbarend veel doden onder besmette zwangeren in Suriname

“Bijna alle zwangeren bij ons op de IC overlijden” Video ziekenhuis Paramaribo