Onze Ravanyëll uit Suriname heeft het niet gehaald – foto’s & video’s

Ravanyell kind Suriname Nederland Colombia ziek Paramaribo

Hij had een eigen Facebook pagina. Help jij Ravanyell in zijn strijd tegen kanker? Mede dankzij de hulp van donateurs lukte het hem om naar Colombia te gaan. “Twee jaren heeft hij gestreden, maar het mocht niet baten. Nu is hij wel bevrijd van alle verdriet en pijn.. Hij mocht 5 jaren, 10 maanden en 24 dagen worden.

Helpen jullie ons mee met het condoleren van de ouders Vanity Hek en Ramon Rieskin en de families Fredison, Kotzebue, Dulder, Hek en Rieskin? Bekijk de uitgebreide, doch hartverscheurende, update van zijn mama, gedeelde foto’s en vele video’s. Wij van FamilieNieuws wensen een ieder heel veel kracht en sterkte met het veel te jonge verlies. Wat fijn dat we ook mochten meeleven en genieten van deze dappere, lieve en krachtige jongen. Rust zacht Rava

Mama Vanity Hek deelde het volgende bericht:

Nooit geweten wat een gebroken hart hebben inhield. Tot het moment ik je moest zeggen dat je mocht gaan. Dat je mama moest loslaten en zeggen dat het allemaal goed met je komt. Ik weet dat je mij niet alleen wilde achterlaten, maar je had pijn. Het is allemaal helemaal niet jouw schuld geweest papitoe. Mama had niet alles in haar handen, dan alleen de liefde, geduld en aandacht, die ik je nog kon geven tot je laatste adem. Je hebt je strijd gestreden en ik ben trots op je. Je hebt mij tot een sterke vrouw gemaakt. Je hebt mij leren ontdekken wat niet opgeven, maar doorbijten tot het bittere eind betekend. Je hebt me geleerd zelfstandig en geduldig te worden.

Je hebt nu je vleugels ontvangen, dus hoef je je niet meer druk te maken over die medicijnen die je elke dag moet innemen. Je hoeft geen maandelijkse controles te doen of je port o cath te gaan schoonmaken. We hoeven niet meer samen te googlen wat alle bijwerkingen van al die medicijnen met zich meebrengen. Je hoeft niet meer te vragen of je labresulaten al binnen en goed zijn. Je hoeft niet meer uren zonder eten te blijven, om onderzoekingen te doen. Je hoeft niet meer bang te zijn voor Covid. Het is zwaar, maar alleen door te schrijven kan ik je een beetje loslaten. Ravanyëll mijn boyke, mijn man, mijn alles.

Ik ben blij dat ik je voor 5 jaren, 10 maanden en 24 dagen als kind heb gekregen. Ik zal nu geen mama, mom mommy meer horen, maar voor mij zal je altijd mijn kind blijven. Je vandaag niet naast mij te hebben toen ik wakker werd, aaai boooi Ravaaaaa. Jij alleen daar in de koelcel zonder mij naast je. De stilte hier in huis…… je speelgoederen….je eten geven…. je lach zien, nadat ik racend van het werk kom voor je warme ontvangsten. Naar Chois gaan en elke dag horen vragen, mama mag ik een speelgoed? Roddelen en lachen over oma en oompie…. Dat kan niet meer. We moeten nu verder zonder je en jij moet nu in vrede gaan rusten. Ik ben blij dat je tenminste je Popeyes, pizza en roti’s hebt kunnen eten gedurende de laatste dagen. Alleen die Cola kon ik je niet meer geven.

Ik ben blij dat alle donateurs het mogelijk hebben gemaakt om tenminste nog een jaar en 2 maanden van je te hebben kunnen genieten en je aan mijn zijde te kunnen hebben. We hadden dit allemaal helemaal niet verwacht. Babe je mag gaan rusten. God heeft andere plannen met je. Je gaat geen pijnen meer hebben, je gaat nu eindelijk je vriendjes kunnen maken, die je hier niet kon maken, vanwege alle strijd die je aan moest gaan. Van boven uit, weet ik zeker dat je met de Heer verder op mama zal letten en haar zal beschermen tegen al het kwade. We gaan nu moeten wennen aan het feit dat de arts heeft bevestigd dat je er niet meer bent.

Rava ik ben je dankbaar voor alle vreugde, liefde en aandacht die je me hebt gegeven. We zijn door stormen heengegaan, maar ook daaraan is er een einde gekomen. Ik ga die vele gezichten van je niet meer kunnen zien. Mama heeft haar uiterste echt haar uiterste best voor je gedaan. Ik heb nooit opgegeven, want ik wilde je laten blijven leven. Het was mij nooit te zwaar, onthoud dat!! Daarvoor heeft God mij sterk gemaakt en heeft hij mij daarom uitgekozen je moeder te zijn.
Ik hoef nu niet meer te vrezen dat je ziek gaat worden, want je bent nu veilig in Jezus zijn handen. We zijn geen jantje nanga tere meer en gaan niet meer samen opstaan en over straat

Mama gaat voor nu even stoppen met schrijven, anders wordt het een heel boek.
Ga rusten mi boy. Voorbij is nu jouw levensbaan.
Je bent nu bij de Heer en hij kent je al te goed.
Daar in de hemel ben je zeker goed.
Fly high Ravanyëll. Ik ga altijd van je blijven houden. Untill we meet again my love 

Bekijk de vele gedeelde foto’s en video’s van hem. Inmiddels was hij een bekende Surinamer geworden. Iedereen hield van hem. Geef het door aan belangstellenden:

Ravanyell kind Suriname Nederland Colombia ziek Paramaribo Ravanyell kind Suriname Nederland Colombia ziek Paramaribo Ravanyell kind Suriname Nederland Colombia ziek Paramaribo Ravanyell kind Suriname Nederland Colombia ziek Paramaribo

Ravanyell kind Suriname Nederland Colombia ziek Paramaribo Ravanyell kind Suriname Nederland Colombia ziek Paramaribo Ravanyell kind Suriname Nederland Colombia ziek Paramaribo Ravanyell kind Suriname Nederland Colombia ziek Paramaribo

Ravanyell kind Suriname Nederland Colombia ziek Paramaribo Ravanyell kind Suriname Nederland Colombia ziek Paramaribo Ravanyell kind Suriname Nederland Colombia ziek Paramaribo Ravanyell kind Suriname Nederland Colombia ziek Paramaribo

Bekijk hier een eerdere video van hem: