Video – Gevaarlijke mutatie uit Zuid-Afrika – KLM Passagiers vast op Schiphol

vliegtuig Suriname Nederland KLM SLM

Ojee, wat een ellende. Zojuist zijn alle Nederlandse vluchten van en naar Zuid-Afrika stopgezet!!

Dit vanwege een nieuwe en vermoedelijk veel ernstigere variant van het coronavirus. Het virus is vermoedelijk begonnen in Zuid Afrika. Men maakt zich ernstig zorgen. Vandaar de drastische maatregel. Bekijk de video’s voor meer informatie. Wanneer zijn we hier vanaf? Komen we er wel ooit vanaf? Vanavond is er een spoedpersconferentie in Nederland. Het lijkt erop dat de maatregelen opnieuw aangescherpt zullen worden En de dreiging van dit nieuwe virus zal het niet makkelijker maken.

De Zuid-Afrikaanse autoriteiten hebben gisteren, donderdag al hun zorgen geuit over de nieuwe variant van het coronavirus. Ze noemen het B.1.1.529. Het virus komt nog niet overal voor, maar gisteren is het vastgesteld bij bijna 100 mensen in Zuid – Afrika. Ook 4 volledig gevaccineerden zijn hiermee besmet geraakt.

Vanuit Nederland is besloten om de vluchten van en naar Zuid-Afrika per direct stop te zetten. Er zijn vanmorgen nog twee KLM vluchten geland uit Zuid -Afrika maar de passagiers zitten nog in het vliegtuig. Zij worden nu getest of ze besmet zijn met het nieuwe en vermoedelijk veel besmettelijker variant uit Zuid Afrika

Passagiers van twee KLM-vluchten die vrijdagochtend vanuit Zuid-Afrika zijn geland op Schiphol, worden in het vliegtuig op de luchthaven vastgehouden. Ze worden gescheiden gehouden van alle andere mensen op Schiphol. In overleg met de GGD worden zij getest.

Gezondheidsorganisatie WHO overlegt nu over de mogelijke gevaren van de nieuwe variant. Experts komen in het Zwitserse Genève samen. Volgens onderzoekers die al monsters van de variant hebben onderzocht, wijkt die op veel punten af van de al bekende varianten. B.1.1.529 is mogelijk nog besmettelijker dan de deltavariant, zeggen wetenschappers.

Vanmorgen maakte demissionair zorgminister Hugo de Jonge bekend dat vluchten vanuit zuidelijk Afrika vanaf vrijdag 12.00 uur verboden zijn. Het verbod is dus ingegaan voor reizigers uit Zuid-Afrika, Namibië, Botswana, Zimbabwe, Lesotho en Eswatini, meldt een woordvoerder van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat aan NU.nl.

Bekijk onderstaande video’s: