Video – Al 75 verkeersdoden in Suriname – “Ik ben blij dat ik nog leef”

Verkeer Suriname 2021 cover

De familieleden van Charles, Nally, Antyshia, Mitchel, Ivanildo, Chadwick, Tushand en nog 68 andere slachtoffers hebben het zwaar en zullen de komende feestdagen in diepe rouw gedompeld zijn. We wensen hen veel sterkte. Nquaya van Cooten , kreeg geen brik en werd ernstig aangereden ze overleefde het bijna niet, ze is nog steeds aan het revalideren. Ze vertelt hoe het nu met haar gaat.

We hebben het regelmatig over de coronadoden maar dat is niet de enige doodsoorzaak in Suriname. In de volgende video staan we stil bij het aantal verkeersdoden. Het jaar is nog niet eens om maar we zitten al op 75 doden. 75 personen hebben hun leven verloren in het Surinaamse verkeer. Al meer dan in 2020. Bekijk het bericht, de trieste condoleances, de video’s en foto’s voor meer informatie en geef het door aan iedereen. Veel Surinamers geloven in Moffo jari. Jij ook? Doe dan aub extra voorzichtig de komende maand. Laten we gewoon iets meer rekening houden met elkaar!

Charles Sinei, Nally Pansa, Antyshia Lynch, Mitchel Kasandimedjo, Ivanildo Tilborg, Chadwick Polion en Tushand Somai. Dat zijn slechts enkele namen van de, in totaal 75, personen die in het jaar 2021 het leven hebben gelaten in het verkeer in Suriname.

Vergeleken met vorig jaar is de verkeersbarometer enorm gestegen. De teller stond in december 2020 op 70 doden. We hadden eigenlijk gedacht dat door de lockdown, mensen minder actief zouden zijn in het verkeer en er dus veel minder verkeersongevallen zouden plaatsvinden. Dat is helaas niet zo.

Luister naar een gesprek tussen de STVS en Sabrina Hasselbaink, vertegenwoordiger van KSV. Internationaal worden de verkeerslachtoffer herdacht. De bewustwordingscampagne is ongoing. Jaar in jaar uit. Maar hoe krijg je de mensen in het verkeer zo ver om te letten op bijvoorbeeld hun snelheid. En dragen ze wel allemaal een gordel? Hebben ze wel allemaal een rijbewijs? En wat dacht je van de vele dronken mensen achter het stuur? Laten we iets meer rekening houden met elkaar! Bekijk de video en geef het door aan iedereen.

Verkeer Suriname 2021 cover
Nquaya van Cooten , kreeg geen brik en werd ernstig aangereden ze overleefde het bijna niet, ze is nog steeds aan het revalideren. Ze vertelt in onderstaande video hoe het nu met haar gaat.

Verkeer Suriname 2021 cover

Lees ook onderstaande nieuws-, politieberichten en condoleances inclusief video’s van de slachtoffers:

22-jarige zonder rijbewijs rijdt 3 mensen dood – politie Suriname video

Onze 20-jarige zoon Ivanildo Tilborg is tragisch overleden in Suriname – foto’s

20- jarige verliest leven in het verkeer – politie Suriname – video

Onze Sergio Tilborg is tragisch overleden in Suriname – video’s en foto’s

27-jarige Chanelle overleden in het verkeer – politie Suriname – foto’s

Anand overleden in AZP Paramaribo – politie Suriname

Jongemannen dood in het verkeer – politie Suriname – video’s en foto’s

52-jarige man verliest leven in het verkeer – politie Suriname – foto’s

9-jarige meisje overleden na aanrijding – Politie Suriname

Live video – Het afscheid van onze lieve Antysha Lynch in Suriname – foto reportage

19-jarige jongen tragisch overleden – politie Suriname – fotoreportage

Militair omgekomen in het verkeer – Politie Suriname

27-jarige overleden in het verkeer – politie Suriname video – foto’s

21-jarige laat leven in het verkeer te Paramaribo – Politie Suriname video’s

Video’s zeer tragisch ongeval – tuinman doodgereden – Politie Suriname

Dennis Joenakame tragisch overleden – Politie Suriname – foto’s video

Quincy tragisch om het leven gekomen – politie Suriname – foto’s video

20-jarige jongen tragisch overleden in het verkeer – politie Suriname