Video – Weer 3 besmette zwangeren overleden in azp Suriname

zwanger ziekenhuis Suriname AZP Paramaribo video

Onverzekerd zijn, geen goede voorzieningen en medisch onderliggende aandoeningen zorgen voor het enorme aantal doden onder de besmette zwangeren in Suriname.

Video – “Het is een absolute ramp!” Dat zegt een dr. Lachmi Kodan van het AZP Paramaribo. Ze zit met de handen in het haar. Je hoort de emotie in haar stem als ze vertelt over het drama wat zich op dit moment afspeelt op de afdeling. Zwangere vrouwen die doodziek worden tijdens de laatste maanden. Ze worden hard getroffen en overlijden. In een korte tijd zijn nu al 23 moeders overleden. Bekijk de video en geef het door aan anderen. Ook aan de zwangeren. Prikken is niet verplicht maar wees aub voorzichtig! MOHANA!!

Luister naar het gesprek met dr. Lachmi Kodan, gynaecoloog/obstetricus en hoofd van de afdeling Gynaecologie/Verloskunde van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo.

Vorige week werd bekend dat er al 20 zwangere vrouwen op de IC overleden zijn. Inmiddels is het aantal gestegen naar 23. De vrouwen overlijden tijdens de laatste maanden van de zwangerschap. Wanneer ze bijna moeten bevallen. Gelukkig kunnen de baby’s nog net gehaald worden. Maar die gaan dan zonder moeder naar huis.

STVS had een gesprek met dokter Kodan. Luister naar de video. Ze is heel erg duidelijk. Het gaat niet goed op haar afdeling. Bekijk de video en geef het door aan iedereen. Vertel alle zwangeren om je heen dat ze heel voorzichtig moeten zijn. Maar dat ze ook hun verzekering moeten regelen zodat ze regelmatig onderzocht kunnen worden. De verloskundige kan dan vroegtijdig mogelijke problemen ontdekken. En belangrijk is: Voorkomen is altijd beter dan genezen. De artsen adviseren zwangere vrouwen om zich te laten vaccineren. Als je het prikje niet wilt nemen? Zorg dan dat je jezelf op andere manieren beschermt tegen corona.

Bekijk hier de video van STVS

Lees ook:

Video – Teveel zwangeren onverzekerd in Suriname.

Video – Schrikbarend veel doden onder besmette zwangeren in Suriname

“Bijna alle zwangeren bij ons op de IC overlijden” Video ziekenhuis Paramaribo