Video’s afscheidsceremonie in Suriname & Nederland – Bert Chedi overleden – foto’s

Bert Chedi Nederland Suriname Amsterdam Zuidoost

Hij kwam in de 70-er jaren naar Nederland, waar hij zich inzette voor de eerste Hindoe Mandir in Amsterdam Zuidoost. Hij was ook zeer actief betrokken bij het werk van VHP-Nederland. Helpen jullie mee met de condoleances?

Bert Chedi is overleden in Suriname, geen onbekende voor de Surinaams Hindoestaanse gemeenschap in Nederland. Bekijk de uitgebreide condoleance voor meer informatie. Bekijk de video van het afscheid in Suriname en in Nederland. Geef het door aan belangstellenden. Wij van FamilieNieuws wensen zijn familie, vrienden en alle overige nabestaanden veel sterkt met dit verlies

Scroll helemaal naar beneden om de video’s van het afscheid in Nederland en Suriname te bekijken. 

Overleden

B E R T  C H E D I

Ding Communicatie schreef onderstaande condoleance:

Ons bereikte het bericht van het overlijden van Bert Chedi op 14 november 2021 te Commewijne/Suriname, zijn geboorteplaats. Moge zijn Atma een goede bestemming vinden.

Bert Chedi kwam in de 70-er jaren naar Nederland, waar hij zich al snel ging inzetten voor een Hindoe mandir in Amsterdam Zuidoost, die er na enkele jaren ook kwam. De Shri Krishna Mandir kwam in Egeldonk en was de eerste in Zuidoost. Om tegemoet te komen aan de behoefte van een gebouw en plek voor sociaal-culturele activiteiten, faciliteerde hij dat via zijn stichting Prem Sangeet Samaadj. Daarbij ondersteund door Bim Mungra en Lachman Soedamah. In het gebouw werd toen de Stichting Hindoestaanse Cultureel Centrum Vikaash ondergebracht. HCC Vikaash werd de plek van waaruit Bert Chedi en zijn bestuur het sociaal cultureel erfgoed van de Surinaams Hindoestaanse gemeenschap gingen uitdragen. Zo kwam er een Bollywood dansschool en werden in Vikaash vele concerten en lezingen georganiseerd, alsook muziek yoga en Hindi lessen gegeven.
De hoogtijdagen – de Surinaams Hindoestaanse immigratie, holi en divali – werden groots herdacht en of gevierd.
Recent was Bert Chedi nog projectleider van diverse projecten van Stichting Multiculturele Dienstverlening (SIMUD).

Met het overlijden van Bert Chedi verliest de Surinaamse gemeenschap een pionier, die zich decennia lang onvermoeibaar heeft inzet voor behoud van sociale en culturele waarden.

Uitvaart

Afscheidnemen van Bert Chedi kan op:
vrijdag 19 november van 19:00 – 19:45
Fred Roeskestraat 91 – Amsterdam
zaterdag 20 november van 10:30 -11:15
Fred Roeskestraat 91 – Amsterdam
Zondag 21 november van 13:00 – 16:00
SIMUD / Wijkcentrum Kormelink (HCC VIkaash) – Kormelinkweg 1 – Amsterdam
De crematie zal op maandag 22 november in besloten kring plaatsvinden.

Bekijk onderstaande gedeelde foto’s en condoleances. En geef het door aan belangstellenden:

Bekijk hier de video van het afscheid in Suriname:

Bert Chedi Nederland Suriname Amsterdam Zuidoost Bert Chedi Nederland Suriname Amsterdam Zuidoost Bert Chedi Nederland Suriname Amsterdam Zuidoost Bert Chedi Nederland Suriname Amsterdam Zuidoost Bert Chedi Nederland Suriname Amsterdam Zuidoost Bert Chedi Nederland Suriname Amsterdam Zuidoost Bert Chedi Nederland Suriname Amsterdam Zuidoost

Bekijk hier de video van het afscheid in Nederland: