Corona ‘bestaat’ vandaag precies 2 jaar – foto’s video

2 jaar corona China Nederland Suriname

Voor sommige mensen is corona “gewoon een griepje”. Maar of je nu wel of niet gelooft in corona, of je nu wel of geen spuit wilt, corona heeft ons leven veranderd. Hoe heeft corona jouw leven veranderd? 

Precies 2 jaar geleden meldde een Chinese man zich bij de arts met mysterieuze klachten. Inmiddels hebben bijna 254 miljoen mensen wereldwijd corona gehad en zijn er 5,1 miljoen coronadoden. Wie had dat gedacht 2 jaar geleden? Een vreemde ziekte met zoveel impact. In maart vorige jaar hadden we de eerste GEREGISTREERDE besmetting in Suriname. Een vrouw uit Nederland had het ‘meegenomen’. Helaas is het einde nog niet in zicht. Bekijk het bericht, video en foto’s en geef het door aan belangstellenden.

Precies 2 jaar geleden op 17 november 2019 begon Corona dus vermoedelijk in China. Het precieze hoe, wat, wanneer  en waar is vooralsnog niet helemaal duidelijk. Op 31 januari 2020 duikt het virus voor het eerst op in Italië. En op 27 februari wordt de eerste positief geteste Nederlander gemeld. Nederland heeft op 6 maart de eerste corona dode

Suriname

De coronacrisis in Suriname begon toen op 13 maart 2020 de eerste besmetting in het land werd vastgesteld. Het betrof een vrouw die kort ervoor uit Nederland terugkeerde. (wikipedia) Het aantal besmettingen circuleert en een paar weken later overlijdt de eerste coronadode. De bezorgdheid omtrent de vreemde ziekte begon al eerder vanwege het hoog aantal besmettingen binnen de buurlanden van Suriname. Vooral Brazilië heeft het zwaar.

2 jaar later

Nu, twee jaar na de 55-jarige zieke man uit China, staat de teller op bijna 254 miljoen officiële besmettingen en 5,1 miljoen doden. We zitten nog altijd met zoveel vragen. Deskundigen achten de kans klein dat het mysterie omtrent de uitbraak van de pandemie ooit nog wordt opgelost. Maar er is ook veel vooruitgang geboekt. Inmiddels zijn er verschillende vaccin ontwikkeld om de ziekte in toom te houden.

Bekijk onderstaande foto’s en interessante video’s voor meer info:

2 jaar corona China Nederland Suriname 2 jaar corona China Nederland Suriname 2 jaar corona China Nederland Suriname 2 jaar corona China Nederland Suriname 2 jaar corona China Nederland Suriname 2 jaar corona China Nederland Suriname

Bekijk ook het laatste covid19 journaal: