Docent Henk Kross overleden in Nederland – foto’s video’s

InHolland Nederland Henk Kross Suriname

In december zou hij met vervroegd pensioen gaan om naar Suriname te vertrekken. Dat was zijn grote droom. Maar helaas Henk Kross is overleden. Iemand met veel kennis is veel te vroeg heengegaan

Wat een droevig bericht uit Nederland: Henk Kross is overleden. Henk was geen onbekende in de samenleving. Velen kenden hem ook van de Sons of Slaves movement. Bekijk de prachtige en uitgebreide condoleance van zijn werkgever INHolland en bekijk de overige foto’s en de interessante en zeer leerrijke video’s. geef het door aan belangstellenden Wij van FamilieNieuws wensen een ieder veel power met dit verlies! Helpen jullie mee met de condoleances?

Hogeschool InHolland Nederland schreef onderstaand memoriam:

In memoriam:

Henk Kross
Ook bekend als Ochosi Yaw Nkromah

Geboren 2 juli 1959
Overleden 11 november 2021
In de leeftijd van 62 jaar

Docent Social Work Henk Kross (1959) is op 11 november 2021 overleden aan hartfalen. Henk was een docent die z’n lessen begon met klassieke muziek, rake vragen stelde en elk mens zag voor wie die was.

Het overlijden van Henk betekent voor onze hogeschool en voor Social Work een groot verlies. Henk was vanaf 1 september 1998 in dienst bij Inholland en docent in methodiekvakken, gespreksvaardigheden en praktijkleren. Hij werkte op drie locaties: Rotterdam, Den Haag en Amsterdam. Hij was onder collega’s en studenten erg geliefd.

In december zou hij met vervroegd pensioen gaan om naar Suriname te vertrekken. Dat was zijn grote droom, Henk voelde zich sterk verbonden met het land. Het zou ‘de derde fase van zijn leven’ worden. “Ik stop hier met werken, maar ik stop niet met werken”, zei hij altijd met een grote lach.

Een aantal docenten typeren Henk zoals hij was:
‘Altijd vrolijk. Als hij er was, dan wás hij er ook echt. Je kon ‘m niet missen. Ook was hij altijd vriendelijk, zowel naar studenten, als naar collega’s. “Fijn om je te zien”, zei hij vaak. Wat ook typisch Henk was: wanneer iedereen dezelfde kant op ging praten, ging hij er dwars tegenin. Hij belichtte graag de andere kant. Kortom, hij heeft z’n ziel en zaligheid in z’n werk gelegd.’Een antenne voor wie zoekt naar z’n identiteit
‘Henk had een soort antenne voor mensen die op zoek zijn naar hun identiteit. Vooral voor mensen met roots elders in de wereld. Hij had veel wijsheid en ik genoot van de diepgaande gesprekken met hem. Als we elkaar tegenkwamen in de gang spraken we maar niet, want er zou te weinig tijd zijn voor wat we wilden bespreken.’

Echt een verbinder
‘Hij kende overal mensen. Op elke hoek van de straat stond hij te kletsen. Dat enorme netwerk kwam van pas tijdens de studiereizen naar Suriname. Of we nu in Paramaribo kindertehuizen of dak- en thuislozenorganisaties bezochten, hij regelde alles. Ook in de binnenlanden kende hij via via mensen in de dorpen. Dat netwerk ontstond, doordat Henk altijd kwam voor een babbel, hij was echt een verbinder.’

Altijd het gesprek opzoeken
‘Hij was echt een goeie vent. Hij zocht altijd de mens(en) op, hij zocht altijd het gesprek. Zelfs als het helemaal niet uitkwam, knoopte hij toch een gesprekje aan.’

Met ieder apart persoonlijk contact
‘Hij was echt een mensenmens. Tot het laatste moment heeft hij met collega’s apart zitten appen. Iedereen heeft een persoonlijk gesprekje met hem gehad.’

Lachend een onvoldoende geven
‘Henk had aandacht voor iedereen, dat sierde hem. Daardoor wist hij studenten te raken en te stimuleren. Hij deed dat op die typisch Surinaamse manier, directief. Toch hield hij respect voor iedereen en dat kreeg hij ook terug. Met een lachend gezicht kon hij je naar huis sturen met een onvoldoende. Hij zag en hoorde de ander.’

‘Gewoon een hele mooie man.’

Samen ten strijde trekken
‘Ik had het met Henk erover dat we grote problemen kunnen oplossen door ze terug te brengen naar wat je zelf wél kan doen. ‘We gaan de wereld veranderen en samen trekken we ten strijde’, was zijn insteek.’

Een strijder
‘Henk vond inspiratie in het oude Egypte, vandaar het anker op het spandoek. Hij was een strijder, hij streed tegen het systeem. Hij wilde zijn wijsheid overdragen aan de jongere generatie. Hij motiveerde studenten om weer verbinding te maken met hun eigen identiteit. Zo’n mentor zal ik echt missen.’

Condoleancekamer
We hebben op locatie Rotterdam ruimte 4.475 ingericht als condoleancekamer. Daar is gelegenheid om Henk te herdenken. Er ligt een condoleanceboek waarin je een bericht aan de familie van Henk kunt schrijven. Ook hieronder kun je jouw herinneringen aan Henk kwijt in de reacties.

Info omtrent de uitvaart volgt nog.

Bekijk de gedeelde foto’s, video’s en condoleances. Geef het door aan belangstellenden.

InHolland Nederland Henk Kross Suriname InHolland Nederland Henk Kross Suriname InHolland Nederland Henk Kross Suriname InHolland Nederland Henk Kross Suriname InHolland Nederland Henk Kross Suriname InHolland Nederland Henk Kross Suriname InHolland Nederland Henk Kross Suriname InHolland Nederland Henk Kross Suriname InHolland Nederland Henk Kross Suriname InHolland Nederland Henk Kross Suriname InHolland Nederland Henk Kross Suriname InHolland Nederland Henk Kross Suriname InHolland Nederland Henk Kross Suriname InHolland Nederland Henk Kross Suriname

Bekijk hier een video: